• Celebs

Penélope Cruz is 43 jaar, maar haar lichaam lijkt wel 20: dit is haar 'hete' geheim

Door Kim Veldema
Penélope Cruz is 43 jaar, maar haar lichaam lijkt wel 20: dit is haar 'hete' geheim

Aan rare Hollywood-diëten doet ze niet, daarvoor is de Spaanse filmactrice Penélope Cruz veel te nuchter - en anders haar (woest aantrekkelijke) echtgenoot Javier Bardem wel. Maar wat doet ze dan om haar droomfiguur te behouden?

Want denk maar niet dat ze de tapas continu terzijde schuift of 'woont' in de sportschool.TopfiguurNee, Penélope heeft een ander beauty-geheim: bikram yoga. En daarover is ze zo enthousiast, dat ze zegt dat het haar "leven en lichaam compleet heeft veranderd." De 43-jarige actrice heeft een lijf waar menigeen een moord voor doet, met vrouwelijke rondingen én tegelijk strakke spieren. En als het aankomt op het behouden van dat topfiguur, is Penélope groot fan van hete en zweterige bikram yoga-sessies. 

Lees ook: Deze vrouw is 63 jaar en haar beautygeheim is o zo simpel

Van traag naar turbo"Het heeft mijn lichaam compleet veranderd", vertelt ze in InStyle magazine. "Je druipt gedurende de hele les letterlijk van het zweet: mijn les duurt 90 minuten - zodra je de eerste zestig minuten achter de rug hebt, gaan de laatste dertig gemakkelijker." Deze vorm van yoga helpt haar niet alleen om slank te blijven, ze krijgt er ook een flinke stoot energie van. Penélope: "Ik was altijd traag, maar nu gaat mijn energielevel door het dak." Lachend: "Ik vind het magisch, maar die magie moet je wel verdienen." 

Penélope en echtgenoot Javier Bardem

'Water drinken deed ik nauwelijks'Als het gaat om haar maaltijden, vermijdt ze wel zoveel mogelijk gluten ("Daar ben ik overgevoelig voor") en eet ze veel eiwitten. "Zuiver en suiker eet ik zo min mogelijk en wat alcohol betreft, zit de rem er ook meer op tegenwoordig. Fruit en groente heb ik altijd al lekker gevonden, maar ik drink nu wel veel meer water - dat deed ik vroeger nauwelijks. En ik ben jaren terug gestopt met roken, ik mis het totaal niet meer in mijn leven."

Penélope is momenteel druk met de opnames van vier nieuwe projecten, waaronder de film Murder on the Orient Express, samen met Johnny Depp en Michelle Pfeiffer.

Bron beeld: Hollandse HoogteBron: Hello Magazine