Lucelle Comvalius: 'Ik ben trots op mijn vak'

Lucelle Comvalius: 'Ik ben trots op mijn vak'

Naast Docent van het Jaar nu ook boegbeeld landelijke campagne.

Lucelle Comvalius (46) is docent maatschappijleer in Ermelo. Ze was al Docent van het Jaar 2019 en is nu ook het nieuwe boegbeeld van een landelijke onderwijscampagne om mensen enthousiast te maken voor werken in het onderwijs.

Zelf vindt ze dat namelijk geweldig en dat straalt door in haar lessen, die waar ze veel aandacht en energie in steekt. "Ik heb bijvoorbeeld een app ontwikkeld waarmee je lesstof in quizvorm kunt leren, ik doe The Voice-achtige spellen waarbij kinderen kunnen stemmen," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Ik maak vlogs en vraag Tweede Kamerleden om filmpjes in te sturen. Die deel ik dan via Instagram. Social media zijn de hang-outplek van jongeren, daar moet je zijn als je ze wilt bereiken. Daar strooi ik mijn ‘onderwijssnacks’ over ze uit."

Waarom niet gewoon les uit een boek? "Ik heb nog nooit iets volgens het boekje gedaan, dat vind ik ongemakkelijk. Ieder kind is uniek. Wil je uit een boek werken? Dat mag. Maar verder laat ik me leiden door wat ik denk dat goed is, ook als ik de school niet meekrijg. Een tijd lang heb ik zelfs een extra baan gehad om materiaal te kopen voor de lessen."

Terecht dus, dat iemand met zoveel inzet en enthousiasme  ambassadeur is geworden van het onderwijsinitiatief ‘De baan van het leven’ van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. "Ik heb gelijk ja gezegd, ik doe er alles aan om ons mooie beroep onder de aandacht te brengen," zegt Comvalius. "Leraar zijn is een prachtig vak en dat wil ik niet laten overschaduwen door de minder mooie kanten. Elke sector heeft dingen die je graag anders wilt zien en dat is in het onderwijs niet anders. ik ben trots op mijn vak, dat wil ik heel graag uitdragen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in