Kim Kötter: 'Ik leef in het nu'

Kim Kötter: 'Ik leef in het nu'

Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Kim Kötter vertelt over haar beleving van het coronavirus.

Kim: "Het is wel menens met die corona. Ik neem het dan ook serieus. Erg is het voor mensen die nu ernstig ziek zijn. Of voor mensen die eenzaam zijn. Of voor families die geen afscheid kunnen nemen.

Niet dat ik in paniek ben, ik kom uit Twente en daar zeggen ze: hup, aanpakken, niet piekeren. Aan een piekerende moeder heeft niemand iets. Toevallig keek ik laatst naar het programma Spoorloos, daar was een Nederlands meisje in Afrika aan haar lot overgelaten. Als kind had ze op straat geleefd en was mishandeld, ze kwam van Afrika naar Nederland en moest uiteindelijk toch weer terug, werd door haar adoptieouders in de steek gelaten. Dat is ook heel erg.

Ik accepteer dus de situatie zoals deze nu is en ga proactief te werk. Op tijd uit bed, aankleden en aan je dag beginnen. Met dank aan Expeditie Robinson, daar leerde ik situaties loslaten die je toch niet kunt veranderen.

Natuurlijk maak ik me zorgen, ik kan niet meer naar mijn ouders en mijn zus zit in zwaar weer met haar zaak. Dat vind ik vervelend. Voel ik stress opkomen, dan praat ik erover met Jaap, mijn man. Ik leef in het nu, dat helpt mij het beste merk ik.

We doen elke dag iets leuks met de kinderen, gaan een stukje fietsen, naar de ezels kijken en provisorisch picknicken. Dat is ons uitje van de dag. De natuur opsnuiven, telefoons weg.”

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in