Gwyneth Paltrow voor de rechter om ski crash

Gwyneth Paltrow rechtszaak ski crash
© Getty Images

Ze wil niet settelen, ze wil 'her day in court'.

Gwyneth Paltrow (50) kan deze week zo'n beetje alle kalmerende kwalzalverij van haar eigen GOOP imperium gebruiken nu na Infuus Gate ook de rechtszaak rond haar ski-incident niet een gevalletje 'appeltje-eitje' blijkt te zijn.

Wat is er gebeurd?

Paltrow zou zeven jaar geleden tijdens het skiën in Park City ('Après-ski champagne yurts, anyone?') tegen iemand zijn aangebotst.

Gwyneth Paltrow rechtszaak ski crash
© Getty Images

In plaats van de man te helpen, zou ze vrolijk door zijn geskied. De man eist miljoenen van Paltrow, maar de actrice beweert op haar beurt juist dat de botsing werd veroorzaakt door de man.

Pech op de piste

De nu 50-jarige Paltrow en Terry Sanderson (inmiddels 71) botsten in 2016 op elkaar tijdens een skivakantie in de Amerikaanse staat Utah. De schuld van de actrice, beweert Sanderson. "Ze was wild aan het skiën en botste keihard tegen me aan. Ik raakte buiten bewustzijn."

Hit & Run?

Gwyneth Paltrow rechtszaak ski crash
© Getty Images

Volgens de gepensioneerde optometrist veroorzaakte het incident hersenschade, vier gebroken ribben en wat andere verwondingen. Maar wat hij het ergst vindt, is dat Paltrow niet stopte om Sanderson te helpen. Hij meent dat de Hollywood-ster na de botsing "opstond, zich omdraaide en weer verder skiede".

Geen hulp

Volgens Sanderson kwam de skileraar van Paltrow wel naar hem toe. Maar in plaats van hem te helpen, zou de man Sanderson ervan hebben beschuldigd dat hij de botsing veroorzaakte. Bovendien beweert Sanderson dat de skileraar geen hulpdiensten inschakelde, iets wat hij gezien zijn beroep wel verplicht is.

Dikke claim

In 2019 besloot Sanderson de zaak voor de rechter te brengen. Hij kan als gevolg van blijvende hersenschade niet meer werken en is hierdoor geld misgelopen, stelt Sanderson. Bovendien is zijn kwaliteit van leven enorm achteruitgegaan. Daarom eist hij ruim 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) schadevergoeding van Paltrow.

Leugens?

Team Gwyneth is van mening dat Sanderson liegt. "Mevrouw Paltrow herinnert zich nog goed wat er precies is gebeurd", zegt haar advocatenteam.

"Ze genoot van een skivakantie met familie in Utah, toen meneer Sanderson van een helling kwam geskied en tegen haar rug aan botste. Mevrouw Paltrow was boos en zei dat ook tegen hem. Meneer Sanderson bood daarop zijn excuses aan. Ze was behoorlijk van slag en besloot de rest van de dag niet meer te skiën."

Symbolisch bedrag

Volgens Paltrow zei Sanderson dat hij blind is aan zijn rechteroog en dat hij ook met zijn linkeroog slecht ziet. Dat zou de botsing hebben veroorzaakt. De actrice zegt ook dat ze in tegenstelling tot wat Sanderson beweert niet wild skiede. Ze beweert dat ze zich juist langzaam over de piste bewoog, om achter haar kinderen Apple en Moses te blijven. De actrice eist een symbolisch bedrag van 1 dollar en een vergoeding van de kosten die ze heeft gemaakt voor deze zaak. '

Geen schikking

Dat het zo lang heeft geduurd voor er een rechtszaak van is gekomen, wijst erop dat er van een schikking in de tussentijd niets is gekomen. Gwyneth meent dat Sanderson op haar wil cashen en wil 'her day in court', wat haar goed recht is.

De symbolische 1 dollar eis is een slimme manier om eventuele reputatieschade alvast een beetje te beperken.

Maar wie haar in de rechtbank zag, kreeg toch de indruk dat het proces haar in het echies een beetje tegenviel. Voor de zaak is acht dagen uitgetrokken.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in