• Celebs

Grece Ghanem (56): 'Leeftijd is geen factor in hoe je je kleedt'

Grece Ghanem (56): 'Leeftijd is geen factor in hoe je je kleedt'

Een pleidooi voor interessante looks voor iedereen.

Grece Ghanem – ooit een Libanese microbioloog, nu personal trainer in Montreal -  is een inspirerend voorbeeld van Style Has No Age, met haar liefde voor Old Céline (toen Phoebe Philo er nog de scepter zwaaide, tussen 2008 en 2018), een scherpe bob en funky schoenen.

"Het verschil tussen hoe ik me kleedde toen ik dertig was en nu is niet zo drastisch," zegt ze. "Ik hield ook toen al van de betere basic, sterke kleuren en krachtige prints.

Ik draag ze nu hooguit met meer zelfvertrouwen, nu ik in de vijftig ben. Ik ben nog altijd nieuwsgierig en avontuurlijk naar nieuwe trends, maar ik bouw verder op een solide fundering."

Haar lievelingsitems zijn "een leren trenchcoat, haar Bottega Veneta Cassette tas en de Levi's die ze al sinds haar 20ste heeft."

Haar kledingcollectie bestaat uit 'tijdloze kwaliteitsstukken, aangevuld met wat cult accessoires.'

Haar Instagram is een moeder-dochter-hobby, Cheyenne moedigde Grece aan haar liefde voor fashion online te zetten, het was nooit de bedoeling om een influencer te worden. "Maar het trok zoveel aandacht dat het meer werd," zegt ze. "En ik zag er ook wel het nut van in, toen ik zag dat het mensen aan het denken zetten over het feit dat leeftijd geen factor is in hoe je je kleedt."

Ze vindt dat haar leeftijd onvoldoende wordt gerepresenteerd in vergelijking met andere vormen van diversiteit. "Er is wel enige verbetering, maar verandering gaat langzaam," aldus Ghanem.

"Als een label de schoonheid van alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd omarmt als identiteit en filosofie, dan voelt een oudere vrouw in een campagne niet als 'trend' of 'moment'. Maar er is nog veel leeftijdsdiscriminatie. Als model word ik vaak conservatiever en klassieker gestyled dan jongere collega's. Dat ik ouder ben, wil echter niet zeggen dat ik een klassieke stijl heb."

Grece's advies aan vrouwen van middelbare leeftijd: "Richt je op jezelf en laat niet de mening van de samenleving bepalen hoe je je zo moeten kleden. Mijn stijlregel gaat op voor alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd. Koop een kledingstuk niet omdat iemand beweert dat het de trend van het moment is, maar omdat het je empowered. Van kleren zou je je mooier moeten gaan voelen. Ze zouden je kracht en vreugde moeten geven."    

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in