Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie (79) overleden

Verdrietig nieuws over Christine, icoon van de seventies...

Door Ella Vermeulen
Christine McVie Fleetwood Mac 1969

Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie is op 79-jarige leeftijd overleden. Ze stierf in het ziekenhuis in het bijzijn van haar familie, meldt haar familie aan de BBC.

Christine voegde zich in 1970 bij de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac nadat ze was getrouwd met bassist John McVie. Tijdens de 28 jaar dat ze deel uit maakte van de band was ze verantwoordelijk voor het schrijven van de hits Say You love MeDon't StopYou Make Loving FunLittle Lies en Everywhere.

Fleetwood Mac
© Getty Images

McVies familieleden spraken van een "muzikante die universeel werd geliefd" en hopen dat fans haar zich zo zullen herinneren.

In de band vervulde McVie meerdere rollen. Zo componeerde ze diverse nummers en was ze toetsenist. Samen met Stevie Nicks nam zij de vocalen voor haar rekening. In 1998 stapte McVie uit Fleetwood Mac, om vervolgens in 2014 weer terug te keren. Daarna ging de band weer op tour.

christine Mcvie
© Getty Images

McVie was lange tijd getrouwd met bassist van de band, John McVie. In 1971 voegde zij zich bij Fleetwood Mac, dat toen al enkele jaren bestond.