Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Twee dagen je haar niet wassen? Dit is wat er dan gebeurt

Aha!

haar wassen

De een wast iedere dag zijn haar, terwijl de andere de haarwasbeurt het liefst met nog een paar dagen uitstelt. Val jij in die tweede categorie en was jij je haar 1 à 2 keer per week? We vertellen je wat er dan precies met je haar gebeurt.

Haartype

Hoe vaak je een wasbeurt overslaat, hangt natuurlijk volledig af van je haartype. Maar over het algemeen is het dagelijks wassen van je haar geen goed idee. Als je niet zeker weet wat het beste voor jouw haartype is, vraag dan aan je kapper hoe vaak je je haar zou moeten wassen.

Wanneer je je lokken twee dagen niet hebt gewassen, kun je een aantal dingen verwachten. Wij zetten de voor- en nadelen op een rij.

1. Je haar kan er dunner uitzien

Vooral bij mensen met fijn haar kan dit gebeuren. Dit komt doordat de oliën zich opstapelen, wat het haar zwaarder maakt.

2. Je trekt stof aan

Ziet je haar er wat glanslozer uit? Dan kan het zijn dat je stof ‘aantrekt’. Dus zelfs als het op roos lijkt, kan het puin van je hoed of kussen zijn. Tijd om de douchen dus!

3. Haarverf kan er sneller uit gaan

Was je haar voordat je naar de kapper gaat als je het wilt verven. Of vraag je haarstylist om advies.

4. Je haar ruikt anders

Logisch dat als je het een paar dagen niet wast, je haar een beetje anders begint te ruiken. Dit betekent niet dat je het meteen moet wassen, een snelle spray droogshampoo doet de truc.

5. Je nagellak blijft langer zitten

Minder wassen, betekent minder met je handen door je haar. Waardoor je nagellak langer blijft zitten, handig!

6. Je haar voelt zachter aan

Als het je lukt om je lokken twee dagen niet te wassen, dan kunnen de natuurlijke oliën ervoor zorgen dat je haar smooth en zacht wordt.

7. Het is meer gehydrateerd

De natuurlijke oliën, kunnen als conditioner voor je haar dienen. Dus als jouw haar toe is aan wat meer hydratatie, dan kan het uitstellen van een wasbeurt helpen.

8. Je haar valt mooier in model

Het zal je misschien verbazen, maar ongewassen haar kan er echt beter uitzien dan ooit tevoren. Het proberen waard?

Mode & Beauty
  • Grazia, Marie Claire
  • Adobe Stock