Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je haar wassen een dagje uitstellen? Zó gebruik je droogshampoo op de juiste manier

Het begint allemaal bij het juiste product.

Droogshampoo

Toegegeven, er gaat niets boven lekker fris gewassen haar. Maar soms heb je geen tijd voor dat hele was en droog-circus. Eerste hulp bij vet haar is naast wassen droogshampoo, mits je het op de juiste manier weet te gebruiken.

Droogshampoo gebruiken

Haarstylisten lopen weg met droogshampoo, maar als je het zelf doet, bestaat toch een gerede kans dat je eruitziet alsof er een schoolborstel vol krijt boven je hoofd is uitgeklopt. Is dat een look die je niet ziet zitten, dan is het belangrijk om bedachtzaam te werk je te gaan.

Voel je een bad hair day aankomen, maar heb je geen tijd om uitgebreid door de wasstraat te gaan, schud de fles van de droogshampoo dan eerst goed van tevoren. Dat is belangrijk zodat de ingrediënten in de fles goed met elkaar kunnen mengen. Spray het vervolgens op de haarwortels, maar niet direct op de hoofdhuid. Houd de fles op ongeveer 20-30 cm afstand.

Laat het product even inwerken zodat het de oliën kan absorberen en masseer de droogshampoo daarna met je vingertoppen in het haar en hoofdhuid, net zoals je zou doen met normale shampoo. Dit helpt bij het verdelen en absorberen van olie. Borstel tot slot je haar om eventuele resten te verwijderen en het product gelijkmatig te verdelen.

Ingrediënten

Veel droogshampoos, vooral goedkopere varianten, bevatten agressieve ingrediënten die de hoofdhuid kunnen irriteren. Bij het shoppen kun je dan ook het best parabenen, ammoniak en sulfaten vermijden. Een ander belangrijk kenmerk van een goede droogshampoo is het poeder zelf. Waar je naar op zoek bent, is dat je echt fijne deeltjes hebt. Alles wat te dik aanvoelt of alsof het rechtstreeks uit een brandblusser komt, is niet goed voor de hoofdhuid omdat het de poriën van het haar kan verstoppen. Ga dus op zoek naar een product dat gewichtloos aanvoelt.

Beauty
  • The Sydney Morning Herald
  • NL Beeld