Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bijzonder: volgens TikTok zou je 'omgekeerd' je haren moeten wassen

De 'reverse wash' zou een uitkomst zijn bij fijn haar.

omgekeerd wassen

Natmaken, twee keer wassen met shampoo, uitspoelen, conditioner, uitspoelen en klaar. Dat zal voor de meeste mensen de volgorde van haren wassen zijn. In het land der beautyhacks (lees: Tiktok) doet nu de 'reverse wash' de ronde.

Omgekeerd wassen

Blonderen, krullen, föhnen, stijlen: ons haar wordt er niet vrolijk van. Met een coupe stro door het leven gaan is een optie, maar volgens TikTok is dat helemaal niet nodig. Beauty influencers zweren bij deze nieuwe manier van haar wassen en wij moeten toegeven: nu willen wij het ook proberen. We hebben het over de zogenoemde 'reverse hair washing trend'. De naam zegt het al, want bij deze trend is het de bedoeling dat je de volgorde van je producten aanpast.

Glanzende bos lokken

Als er iets is waar we heel lekker op gaan, dan zijn het haartransformaties. Korte video’s waarin we een coupe als een vogelnest omgetoverd zien worden naar een glanzende bos met gezonde lokken: lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het niet. Volgens TikTok bereik je dit effect met de reverse hair washing tend. In plaats van je haar eerst te wassen, gebruik je eerst conditioner en daarna pas shampoo. Bij dun haar zou je zelfs alleen conditioner kunnen gebruiken, omdat je haar niet wordt bedekt met het product en het alleen wordt uitgespoeld in plaats van wordt gewassen. Hierdoor zou je haar er voller uit gaan zien.

@galkrohn

Results to previous video✨ #hairtok #hairwash #hairroutine #haircareroutine #shampoo #hairtransformation #wethair

♬ Cigarette Daydreams (Unpeeled) - Cage The Elephant

Hoe werkt deze styling hack nou precies? Je maakt je haar eerst nat en brengt daarna de conditioner aan in je punten en op je hoofdhuid. Je wast hierna de conditioner er toch uit met shampoo, dus no worries dat je hoofdhuid vet wordt. Laat je conditioner twee minuten zitten, kam je haar daarna door en spoel uit met water. Daarna is het tijd voor de shampoo. Dit breng je gewoon aan zoals je gewend bent.

Omgekeerd wassen zou vooral effectief zijn bij fijn, dun en futloos haar en haar dat snel vet wordt. Je moet het een paar weken in de nieuwe volgorde doen om optimaal resultaat te zien. Good luck!

Beauty
  • Grazia, Nouveau archief
  • Adobe Stock