Weekje vrij? Tackle je kledingkast!

Weekje vrij? Tackle je kledingkast!

Stylist Manon Meijers weet raad en helpt een handje.

Tja, die kledingkast. Je wil 'm wel opruimen (zeker nu), maar het is ook altijd snel weer een rommeltje. Herkenbaar? Dan moet je bij stylist Manon Meijers a.k.a. The Style Shrink zijn.

De topstylist en leuke verloofde van Guus Meeuwis ontwikkelde voor haar nieuwe site een tiendaagse challenge die inzicht geeft in waarom je kast zo'n puinhoop wordt. En hoe je droomkast binnen handbereik komt.

Weekje vrij? Tackle je kledingkast!

Weg met die ballast

In tien dagen maak je met de hulp van Manon korte metten met de overtollige ballast in je kast. Heel erg welkom in deze tijden waarin we rust en orde willen scheppen in huis en hoofd, én vaak een projectje zoeken. Zo heb jij aan het einde van deze lockdownrit wél mooi iets bereikt waar je de rest van het jaar plezier van houdt.

Deelnemen aan de kennismakingsmodule kan gratis via thestyleshrink.com, waar je alles leert over je relatie met je kleding en je favoriete stijl. Na de eerste tien dagen, gaat er ook een betaalde module van start, mocht die droomkast naar meer smaken (wij voorspellen: zeker wel!).

“Als mijn jarenlange ervaring als stylist me iets geleerd heeft, is het wel dat kleding een veel grotere impact op ons heeft dan we beseffen", zegt Manon er zelf over. "We lachen het vaak een beetje weg als ‘oppervlakkig gedoe’ of ‘iets voor tuttebellen’, maar onderzoek wijst uit dat er een sterke link is tussen lekker in je vel en in je kleding zitten aan de ene kant én lekkerder in het leven staan aan de andere. Ik geloof oprecht dat je je gelukkiger kunt kleden. Het is mijn missie om het weer een feest te maken om je aan te kleden en in de spiegel te kijken.”

Weekje vrij? Tackle je kledingkast!

De psychologische kant van kleding verzamelen

De gratis tiendaagse 'niet vullen maar voelen' geeft handvaten bij het opruimen van je kast. Door middel van een reeks mails leer je meer over de psychologische kant van kleding verzamelen en bewaren (vullen) en de emoties die daarbij komen kijken (voelen).

“Een kledingkast zegt veel meer over de gebruiker dan je denkt”, stelt Meijers. “De meeste vrouwen hebben een aantal hardnekkige gewoontes ten aanzien van hun kleding en de manier waarop ze shoppen. Als je die gewoontes niet eerst goed aanpakt heb je over een half jaar weer een kast vol spullen en niets om aan te trekken”.

Op zoek naar je eigen stijl

Wat je onder andere leert van Manon, is wat jouw stijl nou eigenlijk écht is. Manon: “Ik vind een eigen stijl zoveel belangrijker dan mode. Met mode heb ik eigenlijk vrij weinig. Ik miste een tool waarmee je ècht je eigen stijl kunt ontdekken. Dat is namelijk denk ik de meest gestelde vraag aan mij: ‘Welke stijl past echt bij mij?” 

Beeld: The Style Shrink

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in