Limited edition droomschoenen, anyone?

Limited edition droomschoenen, anyone?

Fluevog x Jan Jansen = showstopper!

Van april tot en met augustus 2021 is in Museum JAN in Amstelveen de tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen en Dutch Design’ te zien.

De tentoonstelling toont het werk van Jan Jansen, of te wel ‘The crazy shoe maker’ zoals Vogue Italia hem liefkozend noemt.  De schoen die Jan Jansen met John Fluevog ontwikkelde is de showstopper van de tentoonstelling.

Limited edition droomschoenen, anyone?
Gaga en Beyoncé

"Toen de kans zich voordeed om met Jan Jansen te werken, wist ik niet hoe snel ik ja moest zeggen," zegt John Fluevog. "Ik bewonder zijn werk en ontwerpen al jaren, Jan heeft een soort energie die me bevalt. Misschien komt het omdat ik wat Nederlands en Duits bloed heb, dat we een vergelijkbare vibe in onze designs hebben."

John ontwerpt als sinds 1970 'unieke zolen voor unieke zielen', celebs als Lady Gaga, Madonna en Beyoncé dragen zijn schoenen.

"Aan het begin van een project weet niemand zeker hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn, maar ik ben meer dan tevreden met deze schoenen. Ik moet automatisch glimlachen als ik er naar kijk. Het is een opvallend ontwerp waar ik trots op ben. Het resultaat van onze samenwerking overstijgt mijn verwachtingen en doet naar mijn mening ons allebei eer aan. Dus dankjewel, Jan Jansen."

Limited edition droomschoenen, anyone?

Jan Jansen is icoon

Jansen ontwerpt al zestig jaar schoenen en geeft les aan modeacademies in Londen, Milaan en Tokio. Zijn fantasie en vakmanschap kent geen grenzen: van wulpse pumps zoals die hij samen met Fluevog maakte tot plateausandalen gebaseerd op rotan schoenen. Dior, Armani, Prada en D&G kopiëren hem veelvuldig (zonder daar netjes voor te betalen…).

Boven alles is hij Jan een vakman: "Ik maak geen schoenen waar je niet op kunt lopen, het loopcomfort plan ik in," zegt hij in de Volkskrant. "Ik ben opgeleid als schoenmaker en heb in Rome nog meer kneepjes van het handmatig schoenen maken geleerd. Ik zie van tevoren al waar een schoen gaat knellen. Ik kan leesten maken waar je niet aan kunt zien dat de schoen wat breder en dus comfortabeler is."

"Nederlanders hebben vrij brede voeten," zegt hij. "En nu iedereen massaal aan het joggen slaat worden hun voeten alleen nog maar groter en breder. Elk mens krijgt sowieso grotere voeten als-ie ouder wordt. Mijn proefmodellen zijn meegegroeid met de voeten van mijn vrouw Tonny, die alle modellen test en keurt. Zij heeft de grootste stem bij het bepalen van de uitvoering van een schoen. Ze weet het gewoon beter en krijgt altijd gelijk."

Limited edition droomschoenen, anyone?

Speciaal voor de tentoonstelling verschijnen in gelimiteerde, gesigneerde oplage, de memoires van de ontwerper, voorjaar 2022 komt er weer een nieuwe Jan Jansen collectie op de markt. De Fluevog x Jan Jansen pump is in beperkte oplage te koop in de Fluevog-shop in Amsterdam en kost 319 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in