Fotogeniek: Helena Christensen x H&M

Fotogeniek: Helena Christensen x H&M

Surrealistisch: als fotograaf je eigen werk fotograferen.

Deense Helena Christensen (1968) was in de jaren negentig een supermodel dat niet genoeg had aan alleen poseren, maar al in 1999 mede-oprichter en creative director van edgy blad Nylon werd, om zich daarna steeds neer toe te leggen op professionele fotografie.

Fotogeniek: Helena Christensen x H&M

"Ik heb veel geleerd van de fotografen waar ik mee heb gewerkt en merkte dat mijn hart achter de camera sneller klopte," zei ze over de switch. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een bekend mode- en kunstfotograaf: haar werk was te bewonderen in kunst- en designmagazines en werd tentoongesteld in galeries wereldwijd.

Fotogeniek: Helena Christensen x H&M

En het is te vinden op de Helena Christensen x H&M collectie met fotoprints. De collectie bestaat uit boxy T-shirts, cropped sweaters en oversized hoodies. In een neutraal kleurenpalet van zwart, wit en grijs komt het werk van Christensen mooi naar voren. Het een en ander is ontworpen in samenwerking met het H&M designteam.

Fotogeniek: Helena Christensen x H&M

 "Het was een te gekke ervaring om met H&M samen te werken," zegt Helena. "Terwijl ik de campagnebeelden schoot, kon ik zien hoe mijn foto’s tot leven komen op de kledingstukken. Ik wil de nieuwe generatie aanmoedigen om zichzelf te zijn en haar persoonlijke stijl te kunnen uiten. Laat je niet beperken, er is veel mogelijk."

De Helena Christensen x H&M collectie is vanaf 30 januari verkrijgbaar in de winkel en op hm.com.

Foto's (c) H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in