Duurzame denim? Het komt eraan!

Door Ella Vermeulen
Duurzame denim? Het komt eraan!

Stella McCartney koploper met grote fashioninnovatie.

Binnen nu en zes maanden introduceert Stella McCartney, in samenwerking met het Italiaanse bedrijf Candiani (een familiebedrijf met een denimweverij), de eerste biologisch afbreekbare jeans. Er komt een collectie van tien modellen in duurzaam denim. Wat een technisch hoogstandje is, want jeans is de meest vervuilende stof om te produceren.

McCartney en Candiani hebben samen gewerkt aan het nieuwe denim, dat wordt gemaakt van organische draden van onder andere kruidachtige planten en natuurlijk rubber dat vrij is van (micro)plastics .

"In een wereld met teruglopende natuurlijke bronnen en vuilnisbelten die uitpuilen van weggegooide kleding is het onze plicht om betere materialen te creëren," zegt Alberto Candiani. "Denim moet hierin de leiding nemen als de indigo vlag van deze revolutie. We vinden het geweldig om deze innovatie met Stella McCartney te kunnen delen."

Stel dat je 'm na een wilde zoenpartij in de duinen zou vergeten, dan zou de jeans na verloop van tijd gewoon moeten oplossen zonder schade te berokkenen aan de omgeving. Stella gebruikt al organisch katoen in haar denim-ontwerpen, maar de ontwikkeling van deze nieuwe stof wordt toch echt gezien als de grootste stap voorwaarts in eco-fashion in jaren.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in