Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oei: 5x veelgemaakte fouten met mascara

Deze fouten wil je voorkomen!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Happy in Shape
mascara fouten

Een vleugje mascara kan je look helemaal afmaken. Zeker nu de zomer voor de deur staat en we graag minder make-up dragen, kan mascara net dat beetje extra jeu aan je look geven. De juiste mascara vinden kan al een uitdaging zijn, maar hoe mooi je mascara eruitziet, heeft ook zeker te maken met hoe je het aanbrengt. Maak jij deze veelvoorkomende fouten?

Teveel mascara op het borsteltje

Wanneer er teveel product aan het borsteltje zit, kan het een grote smeerboel worden. Mascara op je oogleden of wimpers die aan elkaar plakken, je kent het vast wel. Wanneer je merkt dat dit gebeurt, haal dan het borsteltje even langs de rand van de opening. Zo haal je het overtollige product van het borsteltje en blijft het in de huls. Soms ligt het geknoei ook aan de mascara zelf. Een nieuwe mascara kan namelijk aan de dunne kant zijn. Het kan soms eventjes duren tot de substantie de welbekende sweet spot bereikt. Probeer in elk geval te voorkomen dat je te vaak je borsteltje weer in en uit de huls haalt.

Lucht in de tube pompen

Vooral wanneer je mascara bijna op is, is dit verleidelijk. Het kost dan wat meer moeite om genoeg product aan het mascaraborsteltje te krijgen. Alleen heeft dit het tegenovergestelde effect. Door deze handeling pomp je als het ware steeds lucht in de huls van je mascara, waardoor deze alleen maar meer zal uitdrogen. Je kunt beter het borsteltje goed ronddraaien door de huls zodat je ook het product dat aan de zijkanten zit op je borsteltje kunt krijgen.

Om te voorkomen dat het pompen van je mascara nodig is, zou je elke drie à vier maanden een nieuwe moeten kopen. Zo voorkom je dat je met een klonterige, droge mascara moet werken. Overigens heeft de lucht die in de huls komt niet alleen effect op de substantie van je mascara. Door die lucht en het vele openen van de mascara krijgen bacteriën de kans om zich te nestelen in de huls. Omdat je het product aanbrengt bij je ogen, brengt dat de nodige risico's op ooginfecties met zich mee. Vervang je mascara dus op tijd om dit soort vervelende dingen te voorkomen.

De bovenkant van je wimpers overslaan

De meestgebruikte techniek om je wimpers te bedekken met mascara is door het borsteltje van onderaf naar boven door je wimpers te halen. Maar je kunt veel meer volume creëren door het borsteltje ook vanaf de bovenkant over je wimpers te laten gaan. Ons advies is wel om dit als eerste te doen, zodat je daarna je wimpers weer omhoog vormt met de techniek waarop je normaal gesproken mascara opdoet.

Je wilt te snel

Zoals met veel goede dingen in het leven, vergt ook het opdoen van mascara tijd. Door langzamer te werk te gaan en het borsteltje goed door je wimpers te halen, creëer je meer druk. Dat resulteert in meer krul en dus een mooiere oogopslag. Door de laagjes tussendoor goed te laten drogen, wordt het ook makkelijker om volume te creëren.

Verkeerde volgorde

Om je wimpers wat extra krul te geven, gebruiken veel mensen een wimperkruller. Alleen is het wel belangrijk om deze tool voor het aanbrengen van mascara te gebruiken. Wanneer je na het opdoen van mascara je wimpers probeert te krullen, kan het zijn dat ze blijven plakken aan de kruller. Met alle gevolgen van dien, zoals hoekige krullen, afgebroken wimpers.

Beauty
  • Happy in Shape, Dingen voor Vrouwen
  • Adobe Stock