Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Leco's beautytips voor de rijpere huid

'De belangrijkste veroorzaker van huidveroudering is de zon.'

leco

De 65 gepasseerd? Gefeliciteerd! Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden als je make-up en skincareproducten gebruikt? Leco van Zadelhoff geeft negen handige make-uptips voor de 65+ huid.

1. Reinigen

Hoe beter de huid is voorbereid, hoe minder make-up je uiteindelijk nodig hebt om er fantastisch uit te zien. Goed en grondig reinigen is de eerste stap. Kies hiervoor een milde crème- of olieachtige reiniger en gebruik lauw water. Van heet water droogt je huid uit.

2. Exfoliëren

Op een rijpere huid blijven vaak dode huidcellen achter, waardoor de huid dof oogt. Met een milde peeling, zoals een alfahydroxyzuur- ofwel aha-peeling verwijder je die eenvoudig.

3. Hydrateren en voeden

Met een goede voedende crème en/of goed voedend serum zorg je alvast voor een mooie basisglow. Let goed op de ingrediëntenlijst. Retinol, niacinamide, panthenol, vitamine C en peptiden hebben een antiagingwerking.

4. SPF

De belangrijkste veroorzaker van huidveroudering is de zon. Bescherm je huid dus altijd, zomer én winter, tegen de zon met minimaal SPF 30.

5. Primer

Een onmisbare stap in de creatie van het perfecte canvas. Een primer kan je huid echt jonger doen lijken. Hij vult fijne lijntjes op en maakt de huid glad. De lichtreflecterende deeltjes zorgen voor een gezonde glow.

6. Foundation

Kies een transparante foundation en gebruik die alleen op de plekken waar je wat diepte en kleur wil. Als je een druppeltje olie aan de foundation toevoegt, zorg je meteen voor wat extra hydratie. Blend goed uit, ‘van iets naar niets’.

7. Concealer

Met een concealer die een tintje lichter is dan je huid camoufleer je vlekjes en werk je schaduwen onder ogen en neusvleugels weg. Maar ook hier geldt: gebruik met mate, anders gaat het in de lijntjes zitten.

8. Poeder

Gebruik poeder alleen om een teveel aan glans weg te halen. Hou het zo licht en transparant mogelijk.

9. Blush

Een subtiel aangebrachte zachte crèmeblush, zonder harde lijnen, maakt een make-up helemaal af