• Beauty

Nouveau's Kim maakt korte metten met haar 'oude' knieën met deze 15 minuten work-out

Door Kim Veldema
Nouveau's Kim maakt korte metten met haar 'oude' knieën met deze 15 minuten work-out

Je kunt wel letten op je figuur en vaak gezond eten (niet altijd, laten we het wel leuk houden), maar dat voorkomt niet dat je lijf at a certain age slapper wordt. Nouveau's online editor Kim (47) weet er helaas alles van. Maar ze is wel bezig die klok terug te draaien - en deze simpele oefening helpt haar daarbij. 

Het doel van deze korte work-out: je spieren sterk houden, focus daarbij op de voorkant van je benen.

Help, mijn huid hangt!Als je ouder wordt, verliest je huid aan elasticiteit en kan de kracht in je spieren afnemen, waardoor ze volumineuzer ogen. De huid gaat daardoor hangen, en dat zie je bij je benen vooral bij je knieën. Daar doe je niets aan, zou je denken. Ook als je elke week sport, zoals Kim. Zij trekt elk weekend haar hardloop-outfit uit de kast - en gaat ook daadwerkelijk rennen - om haar spieren nog een beetje in vorm te houden. Maar die knieën... worden met 't jaar rimpeliger. 

Lees ook: Je jonger eten? Ja, dat kan echt, zet dit vast op je boodschappenlijst

Je kunt je erbij neerleggen, maar...Heel 'fijn': hoe vaak je ook rent, de knietjes worden er niet mooier op. Daar kun je je bij neerleggen (en waarom ook niet), maar de vrouwen onder ons die op een simpele manier hun benen willen verjongen, hebben ongetwijfeld baat bij de tips van personal trainer Nadya Fairweather.

WAT TE DOENRennen is inderdaad niet genoeg. Of beter: niet de juiste work-out om je benen te verjongen. Maar deze oefeningen wel, en ze duren in totaal maar 15 minuten. Focus op de groep spieren aan de voorkant van je benen. Begin met 15 squats (deze kniebuiging wordt de 'koning van alle fitnessoefeningen' genoemd, zie foto), ga dan in rap tempo de trap op en weer af, doe daarna een power walk van vijf minuten en eindig met tien lunges terwijl je rustig loopt.

Squat

Ja, dat voel jeBegin deze 'loop-lunge' met de voeten op schouderbreedte en je handen op de heupen. Doe een stap vooruit met één been, kom neer en buig de knie van je andere been zó dat deze bijna de grond raakt. Herhaal met je andere been. Doe dit per been tien keer (ja, dat voel je wel...).

De 'loop-lunge' work-out

EET JEZELF JONGOm de elasticiteit van de huid rond je knieën te verbeteren, is het belangrijk dat je ook producten eet die de productie van elastine bevorderen. "Deze verbindingen helpen een slappere huid te versterken", aldus voedingsdeskundige Shona Wilkinson (shonawilkinson.com).

Geheim (én lekker) wapenRode paprika is bijvoorbeeld een geweldige bron van Vitamine C, die de collageen-productie stimuleert. Dus voeg deze paprika's toe aan je salades, broodjes en in de pan. Nog zo'n geheim wapen tegen huidveroudering: bramen. Ze bevatten een berg aan anthocyanen, plantpigmenten die ervoor zorgen dat collageenvezels sterker worden. En daar krijg je weer sterk bindweefsel van. Onze tip: drink elke dag een lekkere (en gezonde) smoothie met bramen. Win-win!

Nouveau's Kim maakt korte metten met haar 'oude' knieën met deze 15 minuten work-out

'Had ik maar één zo'n been'O ja, voordat je denkt: die oefeningen doe ik zeker 15 minuten per week? Helaas, Kim doet ze ook elke dag en dat is precies de bedoeling. Maar wat is een kwartier op een hele dag? En je krijgt er hot legs voor terug. Succes!