Murumuru, wat is dat nu weer?

Murumuru, wat is dat nu weer?

Arganolie, move over.

Na kokosolie en arganolie is er nu een nieuw smeermiddel dat furore maakt voor huid en haar. Murumuru wordt gewonnen uit de zaden en vruchtpulp van een palmboom afkomstig uit het Amazone-regenwoud en heeft een van nature ontstekingsremmende en schimmeldodende werking. Het wordt aangeboden als bodyboter en olie.

Murumuru, wat is dat nu weer?

(c) Natura USA

De olie is dus niet alleen effectief bij een droge huid, maar kalmeert ook de gevoelige of geïrriteerde huid. Daarnaast is murumuru rijk aan vetzuren die de hydratatiebarrière van je huid helpen versterken. Je brengt een product met murumuru het beste aan na het douchen, op een licht vochtige huid, als huidverzorging. De huid voelt daarna niet vettig aan. Er zijn ook producten met ingebouwde bronzer voor een zomerse glow.

Murumuru, wat is dat nu weer?

(c) Love, Beauty & Planet 

En wat betreft je haar: het is een fijn masker en een beetje op je handen wrijven en die over je haar halen helpt tegen statisch haar. Murumuru ruikt van zichzelf naar noten en aarde en wordt meestal een beetje geparfumeerd met muskus, roos of kokosnoot.

Openingsfoto (c) iStock

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!