Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Déze vier skincare producten zijn essentieel om mee te nemen tijdens het reizen

Experts leggen uit.

skincare producten reizen

Nu we weer steeds een beetje dichterbij de vakantieperiodes komen, zijn we natuurlijk ook benieuwd welke musthaves sowieso mee moeten in je koffer. Iedereen weet namelijk dat je huid een harde klap kan krijgen van vliegen. Het is dan ook belangrijk dat je een aantal skincare producten bij de hand hebt. Maar, welke producten zijn dit precies? Dermatologen onthullen hun geheim.

Vliegen

"Reizen, vooral met het vliegtuig, kan leiden tot huiduitdroging en irritatie door de droge lucht en de klimaatveranderingen", zo legt dermatoloog Jody A. Levine uit aan Huffpost. "Daarnaast kan blootstelling aan omgevingsfactoren zoals uv-straling en vervuiling je huid aantasten."

"Veelvoorkomende factoren zijn droge vliegtuiglucht, klimaatveranderingen, een verhoogde blootstelling aan zon en verstoringen in de standaard huidverzorgingsroutine", voegt dermatoloog Kautilya Shaurya daaraantoe. "Elk van deze factoren kunnen leiden tot uitdroging, puistjes en gevoeligheid."

Essentiële skincare producten

En precies daarom nemen dermatologen altijd een aantal essentiële skincare producten mee op reis. De belangrijkste hiervan? Een reiniger, een vocht inbrengende crème, lippenbalsem en een SPF-product.

"Ik hou van de Cerave Hydrating Cleanser voor dagelijks gebruik omdat het zacht en hydraterend is", aldus dermatoloog Jeannette Graf. Ook raad ze een SPF aan met een factor boven de dertig. "Ik reis vaak met Supergoop Unseen Sunscreen omdat het licht is en helder aanbrengt." Ook lippenbalsem mag niet ontbreken volgens Graf. "Omdat mijn lippen snel scheuren tijdens het reizen en omdat het belangrijk is om het gehydrateerd te houden wanneer je in een vliegtuig zit."

Gehydrateerde huid

Daarnaast raden de dermatologen aan om hydraterende SPF-producten halverwege je vlucht aan te brengen. "Vliegtuigen kunnen een erg droge omgeving zijn door de lage luchtvochtigheid. Dit leidt tot uitdroging en dus algeheel vochtverlies, wat dan vooral te zien is aan je lippen en gezicht", aldus Graf. "Ik heb een vocht inbrengende crème bij me om ervoor te zorgen dat mijn huid gehydrateerd blijft wanneer ik in het vliegtuig zit."

Wanneer je je vochtgehalte nog meer omhoog wil brengen wanneer je aan het reizen bent, adviseert Shaurya het volgende: "Een hydraterende mist kan ook verfrissend zijn. Voor lange vluchten gebruik ik een hydraterend gezichtsmasker met hyaluronzuur."

Beauty
  • Huffpost
  • Adobe Stock