Een Russische manicure, wat is dat en moet je het willen?

Door Ella Vermeulen
nagels nagellak

De voor- en nadelen van de nieuwe nageltrend.

Glazed Donut, Madeliefjes, Half Moon, Reverse French, Lipgloss Nails – mooi gelakte nagels zijn helemaal hip. Nieuw in dit rijtje is de Russian Manicure, een heel gladde, heel nette en heel glanzende manier van je nagels lakken.

Dat heel gepolijste is een kenmerk van wat Russische vrouwen willen voor hun uiterlijk, vandaar de naam. Deze mani verschilt van anderen omdat ie droog wordt uitgevoerd. Dus niet weken, maar de nagelriemen bijwerken met een elektrische nagelbeitel voor een diepere en betere reiniging.

Droog = duurzamer

Omdat de nagels geen water absorberen, blijft gel en gellak veel beter en veel langer zitten. Het levert op termijn ook zachtere nagelriemen op die minder snel verwilderen. De manicure is tijdrovend (je bent zo twee uur kwijt), maar met goede lak en een beetje voorzichtig zijn kun je er wel een maand mee doen.

Hygiëne is álles

Zijn er ook nadelen? Ja, diepe reiniging met een elektrisch apparaat kan in de verkeerde handen de nagelmatrix beschadigden. Dan gaat de nagel anders groeien en kan die zelfs van vorm veranderen. In de handen van een professional die heel hygiënisch werkt, is de kans het grootst dat het allemaal goed gaat en je nagels er wekenlang héél glossy uitzien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in