3x hoe havermout je aan een betere huid helpt

3x hoe havermout je aan een betere huid helpt

Volgens de legende gebruikte Cleopatra al havermout om haar huid mooi te houden en als we de geruchten mogen geloven, was zij een toonbeeld van schoonheid. En wat blijkt? Havermout kán inderdaad helpen bij je huidverzorging. Dus als je even niets anders in huis hebt, is het een prima ingrediënt voor een home-made scrub of masker.

Havermout voor de verzorging

Meng een beetje havermout met yoghurt of kwark en een goede kneep honing. Meng door elkaar en breng aan op je gezicht. Na een paar minuten intrekken, spoel je het af en voelt je huid heerlijk zacht.

Havermoutscrub voor de reiniging en het verwijderen van dode huidcellen

Twee eetlepels havermout, een halve avocado (geprakt, eet je de andere helft bij de lunch) en twee theelepels basterd- of rietsuiker en klaar ben je. Meng de ingrediënten tot een dikke pasta. Voeg een paar drupjes olie toe als het echt te klef is. Breng aan op je gezicht of andere plek op je lichaam waar je schilfertjes hebt. Op je scheenbeen bijvoorbeeld. even in laten trekken en dan afspoelen terwijl je het nog een beetje uitsmeert over je huid.

Havermout tégen een vette huid

Heb je last van een vettige huid? Pak dan het recept voor de verzorging (kopje havermout + yoghurt) en voeg geen honing, maar komkommer toe. Het liefst geraspt. Breng aan op je gezicht, laat een kwartiertje intrekken en spoel dan af.

Of Elizabeth Taylor ook havermout gebruikte als beautysecret tijdens het filmen van Cleopatra is ons niet bekend. Dat Cleopatra zelden zo mooi geportretteerd werd, wel.

Beeld: Hollandse Hoogte