Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Aha: zo verhelp jij een stijve nek en schouders

Goed om te weten!

verhelp stijve nek schouders

Wanneer je een hele werkdag achter de rug hebt, heb je soms een momentje van rust nodig. Maar wanneer je een kantoorbaan hebt, kunnen een stijve nek of schouders roet in het eten gooien. Maar hoe pak je dit aan? Wij vertellen je de ins en outs om zo snel mogelijk van een stijve nek en schouders af te komen.

Koelen of warm houden

Allereerst is het belangrijk om een stijve nek en schouders verkoeling te geven. Pak dus een icepack uit de vriezer, doe er een theedoek omheen en koel het. Hierdoor verminder je de zwelling en kan het irritatie verminderen. En hoewel ijs een goede hulp is, is dit helaas maar een tijdelijke pijnstiller.

Naast het koelen van een stijve nek en schouders, kun je het ook juist verwarmen. Stijve spieren vinden het namelijk ook erg fijn wanneer er iets warms op wordt gelegd. Hierdoor wordt je bloedtoevoer gestimuleerd en vermindert dat de pijn. Naast een warmtecompress, kun je ook gewoon onder een warme douche gaan staan óf een warm bad nemen.

Rek- en strekoefeningen

Wanneer je last hebt van stijve spieren, is het verleidelijk om deze meteen proberen te stretchen. Toch moet je hier heel voorzichtig mee zijn. Wanneer je te snelle bewegingen maakt, kan dit namelijk de pijn alleen maar verergeren. Wil je dus middels oefeningen de stijfheid en pijn verhelpen? Zoek dan wat rek- en strekoefeningen op op internet, of maak een afspraak bij de fysiotherapeut.

Acupunctuur

Heb je dit allemaal al een keer geprobeerd, maar blijf je een stijve nek en schouders behouden? Wellicht is acupunctuur dan wel wat voor jou. Deze manier van het verlichten van de pijn wordt gedaan door naaldjes in je lichaam. Het is een eeuwenoude Chineze techniek. Oké, we snappen dat het misschien niet zo fijn klinkt, maar na een behandeling zul je je meteen een stuk beter voelen.

Lifestyle
  • Ze
  • Adobe Stock