Winactie: 5 x DVD The Florida Project

Winactie: 5 x DVD The Florida Project

Willem Dafoe kreeg, zeer terecht, een Oscarnominatie voor zijn fantastische bijrol in The Florida Project. Deze bijzondere en ontroerende film gaat over een vrouw die met haar dochtertje in een motel bij Disney World woont. Het leven lijkt simpel, maar onbekommerd, tot de harde werkelijkheid zich aandient.

The Florida Project is fictie, maar de regisseur Sean Baker en zijn co-scenarist Chris Bergoch hoefden hun fantasie nauwelijks te gebruiken. De budgethotels rondom Orlando worden bevolkt door arme Amerikanen die zich geen ander dak boven hun hoofd kunnen veroorloven.

Permanente bewoning is niet toegestaan, maar veel motel-eigenaren knijpen een oogje dicht, zolang de wekelijkse rekening maar wordt betaald. 

Dat is al lastig genoeg voor Halley (Bria Vinaite), de 22-jarige alleenstaande moeder van Moonee (Brooklynn Prince). Ze is haar baan als stripper kwijt en scharrelt een inkomen bij elkaar met de verkoop van nepparfums.

Haar dochter vermaakt zich intussen met de kinderen uit de buurt. Voor hen is dit rommelige gebied in de schaduw van Disney World - een treurige aaneenschakeling van outletwinkels, fastfoodrestaurants en stripclubs - een vertrouwde speelplaats.

Alvast een voorproefje:

Winactie

Nouveau geeft 5 DVD's weg. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij één van de winnaars. Deze winactie is gesloten!