• Lifestyle

Trend-taart! Jellycakes zijn (bijna) te mooi om op te eten

Door Ella Vermeulen
Trend-taart! Jellycakes zijn (bijna) te mooi om op te eten

Er trilt en drilt wat af op Instagram.

Wie huivert van aspic en gelatine kan deze post beter overslaan. Wil je alles weten over de trend van jellycakes en jiggles, lees dan vooral door, want na beeldige foccacia en kunstige kaasplankjes, is Instagram nu in ban van deze glimmende taarten. Een mens moet wat, tijdens al die lockdowns.

Bij het woord gelatinetaart denk je misschien aan zo'n ouderwetse omgekiepte pudding. En eigenlijk is dit ook zoiets: een jellycake bestaat uit in een mal gestolde gelatine, al dan niet met bijvoorbeeld al een laag fruit erin. 

Het is een vrij moeilijke techniek, want je brengt de decoraties van onderen af aan in de gelatine en ziet het resultaat pas als de jellycake is gestort.

Gelatine is dus de basis waarin met gekleurde gelatine smaakjes in wordt geïnjecteerd. Dat is nog een hele kunst, maar het levert prachtige 3D-resultaten op, kijk maar. Als dit geen nieuwe uitdaging wordt voor Heel Holland Bakt? 

Het zijn overigens vooral drillende kunstwerkjes ofwel jiggles, die het goed doen op Instagram, het mondgevoel van een jellycake is toch heel, euh, ánders dan dan van bijvoorbeeld slagroomtaart of appeltaart.  

Openingsfoto van @aki_3D_jelly_cake

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in