TREND: LIPCONTOURING

TREND: LIPCONTOURING

Deze nieuwe filler geeft de lippen weer een mooie volle, natural look. 

Wenkbrauwen hebben de naam maar de vorm van je lippen is net zo goed bepalend voor de symmetrie in het gezicht. Bovendien geven volle, gladde lippen je gehele gezicht meteen weer een frisse, jeugdige look. En nu is er een nieuw duo van injectables ontwikkeld om zowel het volume als de lipcontouren te verbeteren, met een natuurlijke uitstraling.

Wie schat je jonger; iemand met droge, dunne lippen en een ingevallen mondje dat gelijkenis vertoont met een verschrompelde bes of degene met natuurlijke volle, gladde lippen waarvan de lipcontouren mooi gedefinieerd zijn? Het antwoord laat zich raden. Nu kom je met lipmake-up en verzorging best een eind maar... dat effect houdt natuurlijk maar even. Bovendien hecht een lipstick minder goed als de lippen droog en rimpelig zijn en kan zelfs het beste lippotlood ter wereld een beruchte ‘plooirok’ – verticale rimpels ofwel rokerslijntjes - niet verdoezelen.

Lip-ratioDe afgelopen jaren is de vraag naar een cosmetische lipverbetering bij klinieken dan ook flink gestegen. In alle leeftijdscategorieën. De looks van de lippen hebben immers net zo veel invloed op een stralende uitstraling als een frisse, gladde huid, vlekkeloze teint of het ontbreken van een frons. Ook de symmetrie van de lippen kan in de loop der jaren veranderen. Over het algemeen geldt een verhouding van de bovenlip en de onderlip in 1.0; 1.6 tot 2.0. Oftewel: de onderlip hoort 1.6 tot 2 keer zo groot te zijn als de bovenlip. Zodra de lippen rimpeliger worden, in volume afnemen, de cupidoboog vervaagt en de mondhoekjes invallen, kan dat – net als ‘verkeerde’ wenkbrauwen – bovendien voor een strengere uitstraling zorgen. Of je nu 35, 44 of 56 bent.

Nieuwe injectable: BELOTERO®Om de lippen te verfraaien, dus zowel het volume terug te geven als de contouren te versterken geven twee fillers het mooiste resultaat, zo ontdekte Merz Aesthetics, een farmaceutisch bedrijf uit Duitsland dat in 1953 pionierde met de allereerste anti-rimpelcrème ter wereld. Net zoals de combinatie van een lippotlood met lipstick voor de meest verzorgde liplook zorgt. Deze vernieuwende ‘lipcontouring’ behandeling gebeurt met een niet-permanente filler op basis van hyaluronzuur: BELOTERO®. Hyaluronzuur zit van nature ook in de huid dus wordt goed herkend, opgenomen en in de loop van de tijd vanzelf weer afgebroken. Het resultaat houdt tot wel vier maanden.

Volume & contourEr zijn twee fillers die elkaar in het resultaat-op-maat versterken, BELOTERO® Lips Contour en BELOTERO® Lips Shape: meer volume, gladder oppervlak, minder rimpelig en droog, en perfect gedefinieerde contouren. Met BELOTERO®Lips Shape kan het volume in de onderlip en bovenlip au naturel hersteld worden; met BELOTERO® Lips Contour worden de lipcontouren verbetert waardoor de mond en cupidoboog weer een perfect gedefinieerde uitstraling heeft.

Meer weten over cosmetische behandelingen met fillers die een natuurlijk resultaat geven, zoals een langhoudende lipverbetering?Kijk op Rimpelsenzo