Top 10 gastvrije steden binnen Europa (NL staat op 3!)

Top 10 gastvrije steden binnen Europa (NL staat op 3!)

Wil je er nog even tussenuit de komende dagen? Dit zijn de meest gastvrije steden van Europa. Je bent er in een mum van tijd!

Natuurlijk zijn Parijs, Londen, Barcelona en Rome fijne bestemmingen. Maar zeker in vakantietijd kun je er soms over de hoofden lopen. Travelbird deed onderzoek naar de drukte en gastvrijheid van steden. Deze tien steden in Europa spannen de kroon wat betreft bereisbaarheid, veiligheid en de vriendelijkheid van de bewoners.

10. NiceDe koningin van de Côte d’Azur ligt beschut aan de Middellandse Zee. Het klimaat, de omliggende boomgaarden, prachtige parken en luxe villa’s en jachten zijn een lust voor het oog. Door het bruisende nachtleven en de combinatie van stad en strand, verveelt deze stad nooit.

9. DublinEen stad met dorpsgevoel. Ook in de winter leuk, omdat de vele pubs soelaas bieden voor het gure weer. De straten ademen geschiedenis, en wat hier vooral opvalt, is de relaxte sfeer.

8. KopenhagenHistorisch modern met die onmiskenbare Scandinavische stijl. Kopenhagen heeft een aantal toprestaurants. Struin lekker door de kronkelende straatjes of ga lekker shoppen. De stad doet Amsterdams aan, maar dan zonder de drukte.

7. HamburgEen stad van uitersten. Deze havenstad met oude pakhuizen barst van de leuke creatieve boetiekjes. Daarnaast raken wij nooit uitgekeken in de chique winkelgebieden en musea. 

6. ZürichDe Europese stad die het hoogste scoort op veiligheidsgevoel. Met de toppen van de Alpen in de verte is deze Zwitserse metropool een toonbeeld van klasse en sfeer.

5. OsloHier in het Noorden zijn bewoners volgens onderzoek het gelukkigst en dat straalt af op de stad. De Noren houden van kwaliteit, dat zie je aan de restaurants, winkelstraten en schoonheid van de stad. Verder valt op dat de sfeer heel gemoedelijk is. Ook leuk: net buiten Oslo kun je heel goed a la ‘Last Christmas’ een hutje huren  en skiën.

4. LissabonOndanks de krappe straatjes voelt het hier niet heel druk. Wellicht omdat in elk straatje ook wel iets leuks te zien of beleven is. Het strand lonkt, maar ook de vele terrasjes en kleurrijke straten zijn een bezoek waard.

3. RotterdamJawel, Neerlands trots op de derde plaats. Een stuk rustiger dan Amsterdam, maar met een ontzettend leuke restaurantscène en het uitgaansleven bruist. Alles in deze noeste havenstad staat bol van de ontwikkeling en bijzondere initiatieven. Dat geeft een fijne energie. Dus blijf je liever in eigen land? Dan is Rotterdam echt een aanrader.

2. HelsinkiIn deze ‘verbindingsstad’ tussen Scandinavië en de Baltische staten zie je nog duidelijk de Russische invloeden. Verder staat de metroppol bekend om haar design en de vele sauna’s. Let wel op; het kost hier een lieve duit, maar dan heb je ook wat.

En… Tromgeroffel… De meest gastvrije stad van Europa is…

Stockholm!

De gastvrijheid die in je in de stad voelt, komt waarschijnlijk doordat het gebouwd is op veertien eilanden. Dan moet je wel goed kunnen verbinden en dat zorgt voor saamhorigheid. De warm gele en terracottakleurige gebouwen in combinatie met de Russische invloeden uit de geschiedenis, maken van deze stad een unieke mix.