Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

Wij zijn dol op de energie in Rotterdam. Nieuwe restaurants schieten in de Maasstad als paddenstoelen uit de grond. De een nog leuker dan de ander. Dit zijn 10 hotspots die echt de moeite waard zijn. Van fine dining tot fijne bistro.

1. Japans-Frans dineren bij Amarone

Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Zijn liefde voor de Japanse keuken geeft een subtiele twist aan zijn Franse gerechten. Spannend! 

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

De wijnen die zijn Japanse vrouw Yoshiko erbij schenkt, combineren subliem. In 2015 was ze nog wijn-spijsspecialist van het jaar, dus ze weet van wanten. Een nieuwe kennismaking waard!

restaurantamarone.nl

2. Langoust: Ode aan vis

Het interieur is zeeblauw  en op zondags zijn ze dicht; want dan is er geen verse vis te krijgen. Daardoor is zeker: Hier eet je de verste vis met uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

Niet veel poespas, maar prachtige vis, schaal- en schelpdieren die voor zich spreken. Behalve kreeft, bouillabaisse en diverse oesters, serveren ze hier ook een warme Fruit de mer. En dat is smúllen.

www.langoust.nl

3. Trendy streetfood: Okonomiyaki

Francois Geurds blijft maar nieuwe concepten uit de mouw van zijn koksbuis schudden De FG Okonomiyaki Bar is het nieuwste. Hier eet je hartige Japanse pannenkoeken met toppings als pork belly en tonijn.

Heerlijk als voedzame, maar vooral heerlijke lunch. Al vanaf een euro of vijf waan je je in het land van de rijzende zon bij de Hofbogen in Rotterdam.

fgokonomiyakibar.nl

4. All day breakfast By Jarmusch

Heerlijk, al die nieuwe adresjes! Zoals By Jarmusch; zo’n echte, ouderwetse, Amerikaanse diner, maar dan van nu. Door klassiekers als sloppy joe, blueberry pancakes en de Philly cheese steak sandwich waan je je aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Bestel de ‘eggs-any-way-you-like’ bij dit restaurant waar je van 08.00 tot 16.00 kan ontbijten, als je dat wilt. Happy Days!

www.byjarmusch.nl

5. Gym & Gin: Alles in evenwicht 

Het nieuwe Gym & Gin ligt verscholen tussen de sportvelden vlakbij de Kralingse Plas. Geen zorgen, hier geen eiwitshakes, maar verfijnd ontbijt, lunch en diner. Dat leverde G&G meteen een Bib Gourmand op in hun openingsjaar.

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

Denk aan tonijn met softshellcrab, verse dim sum en sushibowls met rauwe zalm. “Een evenwicht van een gezonde lifestyle zonder het genieten te vergeten.”

Dat klinkt als muziek in de oren. Doe ons dan nog maar een gin-tonic.

www.gymandgin.nl

6. Familie aan de Maas: Brasserie Nieuw Noord

Vader en dochter openen samen een restaurant. Dat is toch mooi? Horecabaas Aryan Tieleman (Hotel New York, de Euromast) gaf zijn dochter Rose de kans om haar eigen tent te openen en die greep ze met beide handen aan.

Daarom eten we nu in Franse bistrosfeer in het opkomende Rotterdam Noord bij Brasserie Nieuw Noord. Klassiekers als Steak Tartare en Kroten (rode biet) op z’n Rotterdams nestelen zich gemoedelijk naast een kliekjesplank en bitterballen op de kaart. Daar houden we van.

Je kan er vanaf tien uur ’s ochtends al terecht voor een goede kop koffie en een ontbijtje. Ook leuk: moeders staat op zondag achter de bar, dan is heel de familie weer compleet.

www.brasserienieuwnoord.nl

7. Mediterrane sferen bij Omega

Grieks eten maar dan echt lekker, dat kan bij Omega, het nieuwe restaurant in de Rotterdamse wijk Hillergersberg. Het interieur is fantastisch, en het personeel enorm gastvrij.

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

Geen bergen gyros maar verfijnde mediterrane/Griekse gerechten.

Tip: Kies niet zelf van de kaart maar laat je culinair verrassen door de Griekse eigenaar Nikolaas.  Alleen om hem wil je er meteen naar terug.

www.restaurantomega.nl

8. De Cocktailkelder van Hotel New York

We zijn dol op Hotel New York. Deze keer komen we niet voor de fijne lunch en fruits de mer. We dalen een paar traptreden af naar de NY Basement en wanen ons in vooroorlogs Manhattan.

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

Daryl Lieuw-On is uitgeroepen tot de beste bartender van Nederland en niet voor niets. Zijn signatuurcocktail met rum, Angostura bitter, limoensap en grapefruitsap smaakt bitterzoet en vooral naar meer.

hotelnewyork.nl/nybasement/

9. Gouden Handtekening bij restaurant Fred

Restaurant Fred (**) bestaat 10 jaar! Reden voor een restyling dacht de naamgever. En die mag er zijn. Bekijk niet alleen de kunstwerkjes op het bord, maar richt je blik omhoog. Er hangt  een 4,5 meter lang kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud.

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

En het licht? Daarin herken je de signatuur van de Chef. Wát een oog voor detail. En dat vind je ook terug op je bord. Heerlijk.

www.restaurantfred.nl

10. One to watch: The Millèn

Als een deur dicht gaat… Gaat er ergens ook weer een deur open. Zo ook voor Chef Wim Severein die in 2017 de deur zag sluiten van het Wereldmuseum (*) waar hij de keuken bestierde.

Top 10 culinaire hotspots in Rotterdam waar we blij van worden

Dat gaf ruimte voor het najagen van een droom: een eigen restaurant. Bij The Millèn is de verf nét droog. Pal tegenover het Centraal Station van Rotterdam, is de locatie onovertroffen. High end dineren in de Milleniumtoren bij een Chef die zijn Michelinster wil terugverdienen. Dat belooft wat.

www.restaurantthemillen.nl

Beeld: Gym & Gin

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in