Winter in Oberösterreich: ook zonder sneeuw is er van alles te doen

Oostenrijk

Skiën en surfen, ijsbadworkshops, duiken – the works!

Op dit moment lijken de sneeuwcondities in Oostenrijk niet onaardig, maar mocht het nu een beetje tegenvallen, dan is er in Oberösterreich ook nog ander wintervertier te vinden. Denk daarbij aan ijsbadworkshops, duiken naar een kerststal en na het skiën surfen op een golfslag in een rivier.

Te voet op pad

Bij voldoende sneeuw zijn de pistes natuurlijk open. Je kunt echter ook de  langlauflatten onderbinden op het 78 kilometer lange langlaufnetwerk van het Nordic Centre Böhmerwald in het noorden van Oberösterreich.

Of beleef de aangenaam ontspannende stilte van de winter in de bergen op sneeuwschoenen: er zijn diverse bewegwijzerde sneeuwschoenroutes in de skigebieden op de Feuerkogel, Kasberg en Hinterstoder. Nieuw in de regio Dachstein Salzkammergut zijn zes panoramatochten voor sneeuwschoenwandelaars en skitoeristen.

In het Nationaal Park Kalkalpen neemt een ranger je mee op een begeleide tocht door het park. Op de Hirschkogel piste in Hinterstoder is een leuke snowtrail uitgezet met obstakels, op de Hösskogel vind je de ‘Inferno’ piste met een hellingsgraad van 50º oftewel zo’n 70 procent en wil je je snelheid meten ski dan omlaag vanaf de Sonnkogel.

Skiën & surfen

In Ebensee aan de Traunsee in Salzkammergut beleef je een unieke combinatie van skiën en surfen. Met de ‘Snow & Surf’ ticket ga je eerst met de kabelbaan omhoog naar de Feuerkogel om te skiën of te boarden en vervolgens ga je het water op om te surfen op de Riverwave, Europa's grootste kunstmatige riviergolf op de rivier Traun.

Loop je warm voor een ijsbadworkshop, de Oostenrijkse kougoeroe Daniel Fetz organiseert voor beginners heuse ijsbadworkshops in therapiecentrum Steyregg. Kosten bedragen 79 euro voor een workshop van 5,5 uur. Data beschikbaar in januari, februari en maart 2023.  

Of neem een duik naar de onderwaterkerststal die nog tot 2 februari 2023 in de Attersee in Weyregg te zien is – de kerststal is van anodiserend metaal gemaakt en heeft een moderne interpretatie.

Thermen en kuren

De thermen en kuurhotels van Oberösterreich zijn ideaal voor een ontspannende korte winterbreak. Je kunt kiezen uit verschillende kuuroorden waaronder Therme Geinberg, het kuuroord Lebensquell Bad Zell in de heuvels van het Mühlviertel en de EurothermenResorts in Bad Schallerbach, Bad Ischl en Bad Hall. Ook een bezoek aan de kuurhotels zoals het Kurhaus in Schärding, het Curhaus in Bad Kreuzen of het Spa Hotel Bründl in Bad Leonfelden halen een gummetje door je hoofd – complete ontspanning.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in