• Reizen

Skiën op stand in... Noorwegen!

Skiën op stand in... Noorwegen!

Dit zijn 5 verrukkelijke hotels in de Scandi Sneeuw.

Minder druk dan de Alpen, volledig ingesteld op sneeuw en ijs en er zijn prachtige pistes: skiën is in Noorwegen zo'n beetje de nationale sport, met geweldige faciliteiten. Deze hotels zijn het overwegen waard als je eens een wintersportvakantie zonder après-ski gekte wilt vieren.  

Skiën op stand in... Noorwegen!

Op een rotsrand die zich 1000 meter boven de zeespiegel bevindt ligt het Skatsnuten in Hemsedal. Het is een typisch boutique hotel: niet heel groot, wel buitengewoon fijn met een topspa en een heerlijk restaurant.

Skiën op stand in... Noorwegen!

Quality Spa & Resort Norefjell telt niet alleen een hotel maar ook een heleboel huisjes en ligt op anderhalf uur rijden van Oslo. Ski-in-ski-out, 16 meter hoge klimmuur, ijsbaan, zwembad, fitnessruimte en een spa. Het wint voortdurend Travel Awards in de categorie sneeuw en luxe.

Skiën op stand in... Noorwegen!

Radisson Blu Resort Trysil in Bøeseter heeft al vier keer, waarvan de laatste jaren drie keer achter elkaar de prijs voor het beste skihotel van Noorwegen van de World Ski Awards gewonnen. Het ligt aan de voet van een berg in een gebied met  31 liften, 69 pistes 100 kilometer aan cross-country tracks. Voor wie genoeg heeft van de sneeuw zijn er vier zwembaden, een glazen klimwand, een FlowRider surf pool en een spa.

Skiën op stand in... Noorwegen!

Dr Holms Hotel in Geilo bestaat al meer dan 100 jaar, ligt midden in een skigebied en heeft de enige Shiseido spa van het noorden. Van alle skigemakken voorzien en een mooi, sfeervol gebouw,

Skiën op stand in... Noorwegen!

Tusen Fagernes en Beitostølen, aan de voet van de Jotunheimen, ligt het Herangtunet Boutique Hotel. Alles wat je wilt op skigebied, in een vrolijk hotel met kamers vol faux fur of juist felle kleuren of een vintage sfeer. Je struikelt er over de jacuzzi's en de lekkere hapjes, dit is een prima locatie voor als je niet per se van zonsopgang tot zonsondergang op de piste wilt staan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in