Het buitenland in de buurt: Hamburg

Het buitenland in de buurt: Hamburg

Vrolijke stad met veel groen op een paar uur reizen. 

Nu het reisadvies voor de meeste Europese landen vanaf 15 juni wordt versoepeld van Oranje ('alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden') naar Geel ('let op, veiligheidsrisico's') groeien je opties om deze zomer toch even weg te gaan.

Het buitenland in de buurt: Hamburg

Het nabije buitenland is dan een aantrekkelijke optie. Redelijk vertrouwd, goed georganiseerd en in-geval-van-je-weet-maar-nooit ben je in een paar uur weer thuis. De komende weken geeft de reisredactie van Nouveau je fijne tips voor een trip, te beginnen met… Hamburg (dit is het Speicherstadt-district).

Het buitenland in de buurt: Hamburg

Hamburg is de groenste stad van Duitsland, een culinair walhalla en de bruggenhoofdstad van Europa (veel water gegarandeerd!). Dit kun je er allemaal doen, als je toe bent aan een originele break.  

1. SUPPENHuur een SUP bij het Alstermeer in het centrum van de stad en ontdek Hamburg van een hele ander kant.

Het buitenland in de buurt: Hamburg

Langs de kanalen van Alster SUP je zo langs groene woonwijken en naar het ‘Stadtpark Hamburg’. Dit is de groene long van de stad en een favoriete locatie voor openluchtevenementen.2. Met de wind in de rugVoel de wind in de rug tijdens een heerlijke fietstocht langs de stadkust. Start in Blankenese in het westen en fiets naar Hafencity met toppers...

Het buitenland in de buurt: Hamburg

....als de Elbphilharmonie (de wereldberoemde concertzaal en het belangrijkste landmark van Hamburg) en Speicherstadt (grootste aaneengesloten opslagcomplex ter wereld, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst).

3. Strandperle (Oevelgönne) Strandperle is de ultieme spot om naar de voorbijvarende schepen in de rivier de Elbe te kijken.

Het buitenland in de buurt: Hamburg

Pak een verfrissend drankje bij deze parel aan de oever bij Oevelgönne, graaf je voeten in het zand en droom weg.

4. Geweldig veel groen! Met de ontelbare parken en natuurreservaten (31!) die Hamburg rijk is, kun je volop genieten van de natuur.

Het buitenland in de buurt: Hamburg

Maak bijvoorbeeld een wandeling door het 200 jaar oude ‘Planten und Blomen’ park, met de grootste Japanse tuin van Europa.

5. ZonsondergangDe mooiste zonsondergang zie je op het Elbphilharmonie’s Plaza! Dit uitkijkplatform heeft een waanzinnig panoramisch uitzicht...

Het buitenland in de buurt: Hamburg

...over de stad en haven van Hamburg.

In de stad gelden uiteraard net als Nederland de nodige voorzorgsmaatregelen rond corona - op dit moment gaat het om afstand houden en in het OV en in winkels zijn mondkapjes verplicht - en iedereen doet zijn best om dat in verantwoordelijke banen te leiden. De voorlichting ter plekke is goed, maar hou er wel rekening mee dat het Nieuwe Normaal geldt. 

Het buitenland in de buurt: Hamburg

Dankzij het uitgebreide en milieuvriendelijke openbaar vervoersnetwerk van Hamburg, inclusief havenveerboten en het StadtRAD-fietsverhuursysteem, heb je geen auto nodig om je te verplaatsen in de stad. In feite is het openbaar vervoer in Hamburg volledig CO2-neutraal. En met de digitale ‘Hamburg CARD green’ kun je onbeperkt duurzaam reizen.

Foto's (c) Hamburg Tourismus

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in