Dubai krijgt een nieuwe blikvanger

Dubai krijgt een nieuwe blikvanger

Loopbrug als een soort 'stairway to heaven'.

Voor wonderen van de natuur moet je in de Alpen of de Rocky Mountains zijn. En voor man made wonderen in Dubai, waar 's werelds hoogste hotel staat, ze zonder te knipperen een kunstmatig meer in de woestijn aanleggen of een eiland in palmboomvorm opspuiten.

Dubai krijgt een nieuwe blikvanger

Nieuwste architecturale hoogstandje wordt de Dubai Creek Bridge die naar de Santiago Calatrava’s Dubai Creek Tower zal leiden. De 145 meter lange brug komt over het ook al man made kanaal in Dubai Creek Harbour te liggen en krijgt twee verdiepingen. De bovenste laag is voor fietsers en golfkarretjes, de onderste voor voetgangers die zo koeler kunnen oversteken.

Dubai krijgt een nieuwe blikvanger

De structuur lijkt haast van kant: het moet een zeer licht web van oersterk staal worden dat verwijst naar traditionele islamitische motieven. De brug is ontworpen om naadloos te passen in de omgeving en als een soort entree leidt naar de...

Dubai krijgt een nieuwe blikvanger

...Dubai Creek Tower van Calatrava, die nog hoger moet worden dan de Burj Khalifa van 828 meter en volgend jaar wordt opgeleverd.

Foto's (c) IJP Architects, Dezeen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in