Nog net op tijd voor de kerst: 5 minuten trucs waarmee je afvalt

Nog net op tijd voor de kerst: 5 minuten trucs waarmee je afvalt

Als je nu begint, ben je met kerst nét die paar centimeters kwijt waardoor je outfit optimaal past. Deze 5 afslanktips kosten maar 5 minuten. Daar kunnen we wel wat mee!

We willen wel wat strakker en wat lichter, maar in ons overvolle schema zit weinig rek voor een drastische aanpak. 

1. Begin de dag met water

Na een nacht slapen, worden we bijna allemaal ‘uitgedroogd’ wakker. En dat blijven de rest van de dag ook als we niet opletten. Dat is tricky, want het vertraagt ons metabolisme en daardoor verwarren we dorst voor trek. Klinkt raar, maar gebeurt echt.

Je gaat snacken terwijl je eigenlijk vocht nodig hebt. Een goed gehydrateerd lijf heeft minder trek. Begin dus meteen na het opstaan met een glas water en ga de rest van de dag zo door. Ah, en het goede nieuws: koffie telt ook als vocht!

2. Doe daarna wat jumping jacks

Vóór je de douche inspringt, terwijl het water warm wordt, kun je mooi even een paar jumping jacks doen – wijdbeens springen en de armen meenemen.

Daar krijgt je hartslag een boost van en je kikkert er zo van op, dat je de rest van de dag meer activiteiten aankunt. En je begint natuurlijk meteen al met verbranden.

3. Eerst fruit en groente

Als je gaat eten, welke maaltijd dan ook, zorg dan dat je de helft van je bord eerst vult met groente of fruit. Dan weet je zeker dat je aan je aanbevolen hoeveelheid gezonde voedingsstoffen zit en raak je sneller verzadigd, waardoor je van de slechte dingen afblijft.

4. Mediteer

Nee, van mediteren an sich val je niet af. Maar je rustige, ontspannen zelf is veel minder geneigd om te gaan snaaien dan je gestreste versie.

Dat is daadwerkelijk gebleken uit onderzoek, waarbij mediterende mensen met overgewicht niet méér aankwamen en de groep die niet mediteerde wel.

Echt, onderschat stress-eten niet. Mediteren hoeft geen half uur te duren. Een paar minuten in alle rust aandacht schenken aan je ademhaling brengt het stressniveau al omlaag.

Lees ook: En zennnn: op deze manier ontspan je binnen een paar seconden

5. Neem een middagsnack

Bij voorkeur iets met eiwitten en granen of gezonde vetten, zodat je snel lekker gevuld raakt en tijdens het avondeten niet gaat bunkeren.

Kan gewoon wat Griekse yoghurt zijn met bessen of wat Hüttenkase met avocado. Daarmee geef je jezelf een kick (eiwitten zijn goed voor de dopamine, waardoor je alerter wordt) die de rest van de dag aanhoudt.

Bron: Women's Health

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.