• Lifestyle

MUSEUMNACHT LEIDEN

MUSEUMNACHT LEIDEN

Dit jaar wordt op zaterdag 28 mei a.s. voor de 8ste keer de Museumnacht gehouden in Leiden. Naast de vertrouwde onderdelen, zijn er ook nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd.

Museumnacht

Veel activiteiten in en rondom de musea. Het Nachtpad op straat wordt dit jaar spectaculairder dan ooit; jong talent vult de straten met muziek, dans en theater. En niet vergeten om naar de Beestenmarkt te gaan. Een heel bijzonder interactief project.

Welke musea werken mee?

- CORPUS ‘reis door de mens’ (in het Scheltema Complex)  - Hersenspecialist Erik Scherder vertelt over het belang van veel bewegen voor het brein. - Rijksmuseum van Oudheden - Artiesten op stelten van White Whings - Naturalis (dit jaar in het Academiegebouw) - Prepareren van echte dinosaurusbotten in het dinolab - Molenmuseum De Valk - Bezoekers kunnen veertien meter hoog klimmen en Leiden by night zien. - Hortus botanicus Leiden - Optreden van Michael Prins, bekend van De Beste Singer Songwriter van Nederland - Museum Volkenkunde - Optreden i.s.m. het publiek van goochelaar, mind-reader én zakkenroller Steve Carlin - Japanmuseum SieboldHuis - De Japanse festivaldans Yosakoi waar bezoekers zelf mee kunnen doen - Erfgoed Leiden en Omstreken - Nuttigen van historische hapjes - Oude Sterrewacht - De beste sterrenkundigen van Leiden beantwoorden de vragen van bezoekers over de mysteries van het heelal.

Om 01.00 uur sloten de musea maar het feest gaat door. Tot in de late uurtjes kan worden gedanst op de Afterparty bij Gebr. de Nobel. De internationaal bekende DJ Admin komt draaien en ook de coverband Agogo zorgt voor een spectaculaire afsluiting van deze Museumnacht.

Informatie

www.museumnachtleiden.nl