Marie-Claire Witlox & Jeroen van Koningsbrugge bloggen over Afrika reis

Marie-Claire Witlox & Jeroen van Koningsbrugge bloggen over Afrika reis

Jeroen van Koningsbrugge is al jaren ambassadeur van Orange Babies. Volgende week gaat hij voor het eerst de projecten in Zambia bezoeken, en zijn vrouw Marie-Claire Witlox gaat mee. En blogt er elke dag over. Elke avond, een week lang, verschijnt er een dagverslag op Nouveau.nl.

Marie-Claire: “ Zambia is één van de armste en minst ontwikkelde landen op aarde en heeft één van ’s werelds meest verwoestende hiv/aids epidemieën.

Orange Babies heeft een interventieprogramma opgezet om te voorkomen dat gezonde baby’tjes besmet worden met hiv door hun eigen hiv besmette moeder. Want zoals Jeroen het zelf verwoordt: Je kan niet kiezen waar je geboren wordt.

Wanneer je met een ziekte geboren wordt, sta je direct met 1-0 achter. Als ik al één baby kan helpen gezond geboren te worden, ben ik gelukkig.

We willen deze reis samen maken om vanuit onze optiek als ouders van jonge kinderen te kijken naar hoe de projecten zich daar ontwikkelen. Wij hebben het geluk gehad dat onze kinderen in Nederland geboren zijn.

In deze columns neem ik je mee op onze reis. Ga je mee?

Samen met het echtpaar Van Koningsbrugge wil Nouveau vanaf 14 juni zichtbaarheid creëren voor een goed doel met stijl, substantie en spirit: Orange Babies.

Lezeressen kunnen doneren, en een week lang de belevenissen uit de eerste hand lezen. Voor donaties (klein of groot) ga naar www.jeroenvoororangebabies.nl

Jeroen van Koningsbrugge werd bekend met De Lama's, je kent hem ook als teamleider van Ik hou van Holland en zijn verrassend mooie vertolking van Judas in The Passion van 2015.

Hij is sinds 2005 getrouwd met Marie-Claire Witlox, een Nederlandse actrice. Ze speelde onder andere in Smeris en Grijpstra & De Gier.

Samen hebben ze een zoon Salomon (10) en een dochter Valerie (7).

Beeld: Roger Neve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in