• Lifestyle

Marie-Claire en Jeroen vertrekken morgen: "Het is bijna zover"

Marie-Claire en Jeroen vertrekken morgen: "Het is bijna zover"

Nog maar één nachtje slapen en dan gaat Jeroen van Koningsbrugge voor het eerst de projecten van Orange Babies in Zambia bezoeken. En zijn vrouw Marie-Claire Witlox gaat mee. En blogt er elke dag over. Elke avond, een week lang, verschijnt er een dagverslag op Nouveau.nl. Vanavond starten we, want het is bijna zover...

Bijna zover

"Nog één nachtje slapen en dan gaat het gebeuren. Onze reis naar Zambia voor Orange Babies. De koffer is bijna ingepakt. We hebben ons moeten laten inenten en malaria pillen gekocht.

Ook bereikte het griezelige nieuws ons dat er een ebola uitbraak in buurland Congo is. Hierdoor besloten we bijna om niet te gaan, maar blijkbaar is het besmette gebied zo ver van de plekken waar wij heengaan, dat we weer gerustgesteld zijn.

Wie gaan er mee

Het blijft spannend om niet te weten wat je aan zult treffen en mee gaat maken. Gelukkig is onze goede vriend Roger Neve bij ons. Hij is een internationaal bekende mode fotograaf en gaat ons fotograferen tijdens deze reis.

Tanja Oostervink, directeur van Orange Babies vergezelt ons ook tijdens deze reis en is al vaker in Zambia geweest. Ze werkt al jaren voor Orange Babies en kan ons alles vertellen over de projecten aldaar.

Tot slot gaan we morgen op het vliegveld Jeremy Luton ontmoeten. Hij gaat mee om de reis te filmen en hij zorgt ervoor dat we elke dag wat filmpjes kunnen delen op onze social media kanalen, zodat jullie een goed beeld krijgen van wat we daar zien en meemaken. 

Want voor 100 euro bijvoorbeeld kan Orange Babies medische zorg en voorlichting bieden aan zwangere vrouwen om ervoor te zorgen dat babies geboren worden zonder besmet te zijn met hiv en hierdoor een gezonde start krijgen. 

Ga naar de site www.jeroenvoororangebabies.nl en kijk hoe jij jouw bijdrage kan leveren of sms BABIES naar 4333."

Volg Jeroen, Marie-Claire, Roger én Orange Babies op Facebook of Instagram via deze social media-handles:

@marieclairewtlx@jeroentjes@rogerneve@orange_babies

Omdat Jeroen en Marie-Claire morgen een reisdag hebben, lees je vrijdag de eerste blog over hun bijzondere reis.