Het nieuwe gezicht van Dior Joaillerie is… verrassend

Het nieuwe gezicht van Dior Joaillerie is… verrassend

De anti-Engelse roos en de windroos.  

Cara Delevingne is topmodel tegen wil en dank. Niet bovenmatig elegant, aan de kleine kant, zware wenkbrauwen, wars van het wereldje waarin mensen hun neus ophalen voor een broek die niet van een bekend label is.

Het nieuwe gezicht van Dior Joaillerie is… verrassend

Met Karl Lagerfeld als beschermheer werd ze toch een van de bekendste modellen van de laatste tijd. Iemand met 42 miljoen volgers op Instagram, een uitgesproken mening en bijbanen als schrijver, muzikant en actrice.

Het nieuwe gezicht van Dior Joaillerie is… verrassend

Om in dat laatste meer tijd te kunnen steken, heeft ze haar modellenwerk op een uiterst laag pitje gezet, maar Dior kon er blijkbaar nog wel bij: ze is het nieuwe gezicht van de ' Rose des Vents' collectie van Victoire de Castellane.

Wat best opmerkelijk is voor zo'n bekend model dat vooral met Chanel wordt geassocieerd. Eerder deze zomer kon ze ook Dior Addict Lipstick al aan haar portfolio toevoegen, dus het lijkt erop dat ze met het verscheiden van Karl een overstap heeft gemaakt. 

Cara komt uit een upperclass gezin en groeide op in Londen. Haar vader Charles is een succesvol vastgoedontwikkelaar, haar opa Sir Jocelyn Stevens was een succesvolle uitgever en haar oma Janie Sheffield was hofdame van prinses Margaret. Problemen waren er ook: haar moeder Pandora was verslaafd aan heroïne en Cara worstelde met haar geaardheid: "Ik wilde niet anders zijn, maar ik was het wel."

Het nieuwe gezicht van Dior Joaillerie is… verrassend

Delevingne is altijd openhartig geweest over haar stemmingswisselingen, wat haar voor veel jongeren een rolmodel maakt. De windroos-collectie ( te koop vanaf 1 november) is een mooie match met haar leven, waarin ze ook nogal eens van koers wisselt: "Ik ben iemand die niet elke dag hetzelfde moet doen, afgezien van ademen en eten. Ik heb vrijheid nodig."

Foto's (c) Dior

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in