Het duurste ijs ter wereld kost $ 6700 per bolletje

Byakuya ijs Cellato
© Cellato

Het is heerlijk weer om een ijsje te eten en Nederlandse ijssalons worden steeds inventiever in het bedenken van heerlijke smaken met fruit, kruiden en specerijen (al schijnt het klassieke bolletje vanille onverslaanbaar te zijn in populariteit, op de hielen gevolgd door chocolade en aardbei).

Byakuya

Wie eens wat bijzonders wil, moet naar Japan waar het Byakuya ijs van Cellato door  Guinness World Records is uitgeroepen tot het duurste ijs ter wereld: krap $ 6700 per bolletje. Er is anderhalf jaar aan gewerkt, de complexe smaak zou 'je hele mond en neus' vullen.

Oost en west

Byakuya ijs Cellato
© Cellato

De prijs is zo hoog omdat het ijs wordt gemaakt met witte truffels uit het Italiaanse Alba. Andere ingrediënten zijn onder andere Parmigiano Reggiano kaas en zoetige, fruitige sake kasu, een overblijfsel van het brouwproces van sake.

Vlokken eetbaar goud

De kosten worden ook opgedreven door vlokken van eetbaar goud en een speciaal lepeltje dat is ontworpen door Kazarikanagu Takeuchi, waar ze ook verfijnde decoraties leveren aan Japanse tempels en altaren. Cellato werkt inmiddels aan nieuwe producten met een combinatie van luxe ingrediënten, denk aan champagne-ijs met kaviaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in