Het duurste ijs ter wereld kost $ 6700 per bolletje
Het is heerlijk weer om een ijsje te eten en Nederlandse ijssalons worden steeds inventiever in het bedenken van heerlijke smaken met fruit, kruiden en specerijen (al schijnt het klassieke bolletje vanille onverslaanbaar te zijn in populariteit, op de hielen gevolgd door chocolade en aardbei).
Byakuya
Wie eens wat bijzonders wil, moet naar Japan waar het Byakuya ijs van Cellato door Guinness World Records is uitgeroepen tot het duurste ijs ter wereld: krap $ 6700 per bolletje. Er is anderhalf jaar aan gewerkt, de complexe smaak zou 'je hele mond en neus' vullen.
Oost en west
De prijs is zo hoog omdat het ijs wordt gemaakt met witte truffels uit het Italiaanse Alba. Andere ingrediënten zijn onder andere Parmigiano Reggiano kaas en zoetige, fruitige sake kasu, een overblijfsel van het brouwproces van sake.
Vlokken eetbaar goud
De kosten worden ook opgedreven door vlokken van eetbaar goud en een speciaal lepeltje dat is ontworpen door Kazarikanagu Takeuchi, waar ze ook verfijnde decoraties leveren aan Japanse tempels en altaren. Cellato werkt inmiddels aan nieuwe producten met een combinatie van luxe ingrediënten, denk aan champagne-ijs met kaviaar.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
Wat anderen nu lezen
Dit is het nieuwe huis van Ben en Jen (een koopje voor 61 miljoen)
Binnenkijken bij Monique des Bouvrie: wit, kunst en design!
Bucketlist Bestemming: buitenaards eco-resort in de woestijn
Beyoncé en Jay-Z kopen droomvilla aan zee
Zo mooi woont Billy Joel (aan een New Yorks strand!)
Even binnenkijken bij schrijfster Erica Jong in Manhattan
Het Devil Wears Prada-huis staat te koop
Zo leuk woont Meghans 'ex'
Dit huis in Devon is een ware Bridgerton-droom
Beleggen met It Bags? Dat kan reuze lucratief zijn!