5 vragen aan designer Debora Leeser

Door Ella Vermeulen
5 vragen aan designer Debora Leeser

"Bij mij is het glas altijd halfvol."

Ontwerper Debora Huisman-Leeser is al meer dan 10 jaar de drijvende kracht en het talent achter de succesvolle juwelenlijn Choices by DL. De lijn staat bekend om een speciaal gepatenteerd systeem van sieraden met uitwisselbare onderdelen, waardoor je eindeloos nieuwe combinaties kunt maken. Perfecte tip voor op je verlanglijstje, maar… hoe kijkt Debora zelf naar de feestdagen?

Hou je van de feestdagen of vind je het stiekem een hoop gedoe? 

Debora: "Ik ben echt een familiemens en gek op het vieren van feestdagen en (bijzondere) momenten. Wat ik zo heerlijk vind aan kerst is de gezelligheid en warmte die het met zich meebrengt: lekker thuis, kaarsjes aan, kerstmuziek op. We maken echt een momentje met elkaar van de kerstboom optuigen.

5 vragen aan designer Debora Leeser

De feestdagen zijn tegelijkertijd ook best hectisch, omdat we met de familie (Debora hoort bij het familiebedrijf GASSAN - red) ook hard aan het werk zijn. De feestdagen zijn voor ons bedrijf uiteraard heel belangrijk. Daarom vieren wij oud en nieuw altijd net iets grootser dan Kerst."

Hoe ga je ze dit jaar invullen? 

"Dit jaar is natuurlijk alles anders, wat niemand rond de kerst van vorig jaar aan zag komen. Ik ben net bevallen van ons derde kindje, dus we zullen het sowieso iets rustiger aan doen dit jaar met de feestdagen. Lekker thuis genieten met het gezin."

Stel dat iemand geen idee heeft wat hij of zij eens moet geven, wat zou je hem dan adviseren uit je collectie? 

"Dan zou ik gaan voor de armband uit mijn nieuwe collectie, de Bracelet Chain Large.

5 vragen aan designer Debora Leeser

Deze schakelarmband is echt een eyecatcher en staat superkrachtig om je pols. Maar wil je iemand iets persoonlijks geven, dan zou ik de Necklace Heart Pendant Diamonds adviseren.

5 vragen aan designer Debora Leeser

Je kunt deze een persoonlijke touch geven door 'm door ons voor je te laten graveren. En in de tijd waarin we leven en je sommige dierbaren minder kunt zien, is dit wel echt een mooie gift." 

Wat draag je zelf tijdens de feestdagen?

"Normaal gezien pak ik wel uit met een mooie, stijlvolle jurk en bijpassende juwelen. Zelf ben ik gek op de Wing Earring...

5 vragen aan designer Debora Leeser

...een echt statement piece en het maakt gelijk je outfit compleet. Doordat de Wing Earring asymmetrisch is, speelt het ontwerp ook helemaal in op de huidige trend." 

Hoe kijk je terug op 2020 en wat hoop je voor 2021? 

"Het is een heftig jaar geweest voor iedereen en dat zal helaas ook nog wel een tijdje zo blijven. Gelukkig zijn wij allemaal gezond en bij mij is het glas altijd half vol.

5 vragen aan designer Debora Leeser

We kunnen niet anders dan het beste ervan maken en dat hebben we ook zeker gedaan; je merkt dat je veel creatiever moet zijn en daarin ontstaan dan ook wel weer nieuwe en gave ideeën. Het mag dan ook logisch zijn dat ik hoop dat 2021 voor iedereen een veel beter en gezonder jaar wordt zonder de beperkingen waarin we nu zitten." 

Foto's (c) Choices by DL 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in