Koken voor Kardinalen
Door Redactie Nouveau
Het kookboek van de Renaissance van Bartolomeo Scappi
‘Een vakkundige en competente meester-kok streeft naar een goed begin, een beter middendeel en een best einde. Hij gaat te werk als een bedachtzame architect die na het maken van een goede tekening een stevige fundering legt en daarop een nuttig en fraai bouwwerk plaatst – waarmee hij de wereld verblijdt.’ Aldus meester-kok Bartolomeo Scappi in zijn verhandeling over de kookkunst die in 1570 in Venetië gedrukt is, prachtig geïllustreerd met zevenentwintig prenten van de ideale keukeninrichting en al het benodigde keukengerei van een hof.Scappi is als kok in dienst geweest van diverse kardinalen én van paus Pius V. In ruim negenhonderd recepten schetst hij tussen de regels door een suggestief beeld van het leven in en om het Vaticaan. Zijn menu’s voor feestelijke banketten aan de oever van de Tiber geven een goed beeld van Romes rijkdom. Hij luisterde ze vaak op met kunstige pronkgerechten, zoals een kasteel van deeg, gevuld met levende vogeltjes die blij wegfladderden als de pastei werd aangesneden.Ike Cialona vertaalde het boek. Jonah Freud bewerkte een aantal recepten, zodat de hedendaagse lezer nu ook de menu’s kan bereiden die ooit voor kardinalen en pausen bedoeld waren.
Prijs:
€ 35,00
ISBN:
978 90 253 0070 8
Te koop bij o.a.:
Wat anderen nu lezen
Het madeliefje is gekozen tot Nationale Bloem van Nederland
Smullen van Perry, BN'ers en hun guilty pleasures!
Einde van een tijdperk: vaarwel, acceptgiro…
Een McMuffin met een Michelinster, hoe zit dat?
Zó pak je krasjes op je zonnebril aan
Zo maak je de lekkerste ijskoffie!
Het doek is gevallen voor Koffietijd…
5 prima redenen om de fiets naar het werk te pakken
Kopen Zonder Kijken klaar? Geen nood!
Happy Hour! 5 heerlijke champagnecocktails