7 net-even-anders restaurants waar je lekker kunt eten

Door Ella Vermeulen
7 net-even-anders restaurants waar je lekker kunt eten

Betaalbaar en ontspannen eten – take your pick.

Je hebt geen zin in Michelin Chic, maar wil wel even leuk zitten en culinairder eten dan, pakweg, een broodje shoarma (met alle respect voor een broodje shoarma dat óók erg lekker kan zijn). We selecteerden 7 pareltjes waar je niet de hoofdprijs betaalt, maar toch lekker kunt eten, met een beetje uitdaging op de kaart.

Cafe Restaurant Poortman

Al 100 jaar gelegen op de Bloemberg in Veeningen (Drenthe), maar Poortman is wel met haar tijd meegegaan: je vindt er een laagdrempelige culinaire ervaring, die vooral met lokale producten bereid is. We tippen het shared dining menu.

Five Brothers Fat

In deze champagneria drink je een mooi glas bij tapas naar hartenlust en heb je al snel een héél leuke avond. Drie restaurants in Amsterdam, eentje in Haarlem.

Rendez Vous

Lekkere kaart met zowel wat luxere gerechten als klassiekers als een smakelijke kipsaté.

Liefhebbers van vega en vegan kunnen hier ook terecht, de koks maken extra werk van de vegan opties op de kaart. Bonuspunten voor stressvrij parkeren voor de deur te Mijdrecht.

Jo Ann

Het is niet helemaal terecht Jo Ann in Enschede als casual te omschrijven, want je dineert in een villa aan de rand van de stad. Maar toch: ontspannen sfeer in combinatie met culinaire hoogstandjes – die Gault & Millau topvermelding is verdiend.

De Loft 23

Hip en happening in Venlo: in De Loft 23 werken ze zonder menukaart, maar maken ze elke dag een menu van vijf gerechten gemaakt van seizoensproducten. Het is een plek waar je vaker kunt eten en steeds weer verrast wordt door smaakcombinaties.

Chez Brochard

In Harderwijk vind je Chez Brochard aan het water, op de locatie van een historische scheepswerf. Franse keuken, zeer goed uitgevoerd met lokale en seizoensproducten.

De Houtzaagwerf

Uitspanning de Houtzaagwerf in en Zeeuwse Kortgene heeft een enorm hipstergehalte zodat er van alles te zien is en je kunt er ook nog eens erg lekker eten. Omdat er met verse producten wordt gewerkt, is er geen vaste kaart, wel is er elke dag keuze tussen vlees, vis en vega. Bonuspunten voor het fijne terras in de tuin.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in