Het weer van deze week: van alles wat (óók een beetje lente!)

vrouw paraplu lente regen mimosa

De weersvooruitzichten van deze week zouden niet Nederlandser kunnen zijn: het wordt van alles wat: mild voor de tijd van het jaar, maar dan wel met veel wind, buien en af en toe een soort zonnetje waarvan je meteen op een bankje wilt gaan zitten. Kortom: laagjes aan, paraplu mee, we zijn wel wat gewend.

Stevige wind

Het gaat maandag en woensdag flink waaien in Nederland, op de Waddeneilanden zelfs stormachtig. Pas aan het einde van de week wordt het iets rustiger weer. De temperatuur is met ongeveer 8 of 9 graden zacht voor begin februari.

Buien...

Maandag trapt af met wat regen in het zuidoosten van ons land, maar al snel breekt de zon door. Dat is van korte duur, want vanuit het noorden zullen al snel buiten het land binnen trekken, meldt Weerplaza. Vooral het noorden en oosten zullen te maken krijgen met stevige buien, waarbij kans op hagel is. Op de momenten dat de zon doorbreekt, wordt het zo'n 8 graden.

Op veel plaatsen staat maandag een krachtige wind. In het noorden en in de kustprovincies waait het hard, op de Waddeneilanden zelfs stormachtig. Windstoten tot 80 kilometer per uur zijn niet uitgesloten.

En repeat

Na een rustige dinsdag met enkele buien en hier en daar wat zon, herhaalt het scenario met harde wind zich op woensdag. Vooral in het westen en noorden van het land, als ook op de Waddeneilanden kan het hard waaien. Woensdag wordt op veel plaatsen in Nederland tevens de natste dag van de week.

Grijs en nattig 

Donderdag begint met een stevige noordwestenwind, maar in de loop van de dag zal die afnemen. De bewolking blijft, net als de kans op regen. De maxima liggen op 8 of 9 graden. Vrijdag blijft het overwegend droog, maar vanwege de hardnekkige bewolking zal de zon zich niet veel laten zien. Daardoor zal het op veel plaatsen niet warmer dan 7 graden worden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in