Happy Hour! 5 heerlijke champagnecocktails

Happy Hour! 5 heerlijke champagnecocktails

En je kunt ze ook met cava of prosecco maken.

Voor als je even genoeg hebt van alle narigheid op het nieuws en het gemopper op je tijdlijnen en je het gevoel hebt dat 'de beste versie van jezelf' eigenlijk best een vermoeiend streven is: happy hour met een champagnecocktail, omdat er ook best wat te vieren is aan het leven! Liever alcoholvrij? Kies dan de 0/0 variaties van de ingrediënten. We hebben vijf bliksemsnel-weer-op-het-terras recepten voor je ? 

Kir Royal

Deze klassieker maak je met 20 ml crème de cassis en 120 ml champagne of prosecco. Het is leuk als ie een beetje speciale uitstraling heeft, garneer het glas met een takje aalbessen, een stuk exotisch fruit, frambozen of een paar kersen.

French 75

Een cocktail die al 107 jaar stand houdt, die moet wel smaken. Meng in een shaker met ijsblokjes 3 cl gin met 3 cl citroensap en eventueel wat suikerwater. Goed schudden, in een champagneglas zeven en aanvullen met brût bubbels.

Monte Carlo Imperial

Schenk 5 cl gin, een scheutje citroensap en 5 cl crème de menthe in een shaker en schud met ijs. In een flûte zeven, aanvullen met champagne of prosecco, serveren met muntblaadjes.

Bellini

Puristen gebruiken verse perziken, maar wij zijn lui en dorstig, vandaar dat we terugvallen op perziken uit blik. Glad maken in de blender met een paar ijsklontjes om de puree lekker koud te maken, scheutje kersen- of frambozensap (of siroop) erbij, verdelen over glazen, aanvullen met champagne of cava.

Campari Fizz

Shake 5 cl campari met 30 cl sinaasappelsap en ijsblokjes, zeef in een glas en vul aan met bubbels.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in