GOURMAND COOKBOOK AWARD

GOURMAND COOKBOOK AWARD
Braakhekke

Gourmand Cookbook Award

LE GARAGE 25 jaar is uitgeroepen als het beste chefbook en beste Franse gerechten boek van Nederland en tevens genomineerd als beste in deze categorieën van de wereld.

Dit is afgelopen week bekend gemaakt. Joop Braakhekke en zijn team dingen daarmee mee naar de titel ‘The best in the World.

De winnaars voor de wereld prijs worden in China op 28 mei 2016 tijdens het GOURMAND WORLD COOKBOOK GALA bekend gemaakt.

Het Boek

Le Garage 25 jaar  beschrijft Le Garage als een instituut van wellevendheid waar het niet alleen gaat om het eten maar vooral ook om de totale beleving. Het restaurant, zijn gasten, de gerechten en de wijnen geven een inkijk in dit culinaire theater van de afgelopen 25 jaar. Kortom, een boek om te zien en mee gezien te worden. dit verhaal van 25 jaar Le Garage onthult niet alleen de geheimen van de chef!!

Uitgeverij:

Uitgeverij Komma, www.uitgeverijkomma.nl

Joop Braakhekke

Braakhekke groeide op in Apeldoorn. Hij wilde eigenlijk acteur worden, maar is later aan de slag gegaan als restaurateur. Na de middelbare school ging hij naar Parijs en Barcelona voor een culinaire carrière. In 1968 keerde hij terug in Nederland en ging werken als restaurateur: eerst in Apeldoorn in bistro Le Philosophe, later in Amsterdam in respectievelijk De Kersentuin, Le Garage en En Pluche.

Braakhekke presenteerde sinds 1993 vijf jaar lang het populaire televisie-kookprogramma Kookgek, schreef de kookboekenreeks met de naam Kookschrift van een kookgek en werd een bekende televisiepersoonlijkheid.

In hetzelfde jaar dat hij 25 jaar eigenaar was van zijn restaurant Le Garage zat hij 50 jaar in het vak.