Geweldig: Jackie komt naar de Nederlandse bioscopen

Geweldig: Jackie komt naar de Nederlandse bioscopen

Mevrouw Kennedy is zo’n complex persoon, dat als iemand haar verhaal op het grote scherm wilt laten zien een dappere, of domme ziel is. Maar toch: filmdistributeur The Searchers heeft aangekondigd dat de veelgeprezen biopic over the First Lady “Jackie” naar Nederland komt. De film werd aan de line-up toegevoegd van het Toronto Film Festival, en iedereen was lovend over de film. Wij moeten jammer genoeg nog een tijdje wachten, want vanaf 16 februari 2017 is de Jackie te zien in de Nederlandse bioscopen. De trailer is er wel – en wij kunnen niet wachten tot februari!

Het verhaallijn bestaat uit een zinderende momentopname van de week nadat haar man John F. Kennedy in 1963 werd vermoord, vanuit het perspectief van een weduwe die haar geïdealiseerde huwelijk verweerde in het publieke oog. De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larrain, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en binnenkort ook Neruda (2016) op het grote publiek loslaat.

De eerste trailer laat Natalie Portman zien met alle woede, verdriet en verwarring van de First Lady. Camelot, het mythische kasteel in verband met The White House speelt een hoofdrol in “Jackie”. Bekijk hierboven de trailer en laat ons weten wat jij ervan vind!