Deze vier winkelcentra worden de mooiste ter wereld genoemd!

Door Martine Schut
Deze vier winkelcentra worden de mooiste ter wereld genoemd!

Kledingwinkels langs de kanalen van het nagebouwde Venetië of winkelen op een plek alsof je het idee van 1001 Nacht hebt. Er bestaan parels onder de shoppingmalls waar je waarschijnlijk het bestaan niet eens van af wist. 

Daarom maken wij een selectie van de mooiste plekken ter aarde om te winkelen.

1. Ibn Battuta Mall, DubaiWe beginnen met Ibn Battuta Mall, een plek waar de meeste winkels tot middernacht geopend zijn. Deze shoppingmall ligt in Dubai, maar ver buiten het centrum. Daarom is deze winkelplek niet echt bekend bij toeristen. In Ibn Battuta Mall vind je 'gewone' winkels als H&M, Swarovski en Hunkemöller. Maar...ondertussen kijk je je ogen uit. Want het winkelcentrum is opgedeeld in zes thema’s welke geheel in stijl van het betreffende land zijn gestyled. Zo zijn er levensgrote stenen olifanten te bewonderen.

2. Grand Canal Shoppes, Las VegasThe Grand Canal Shoppes is een kleine stukje Venetië in Las Vegas. Het winkelcentrum ligt aan de Strip in Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten. Je vindt hier (kleding)winkels in het iets duurdere segment: Barneys New York, Ann Taylor, Banana Republic en Sephora bijvoorbeeld. Ondertussen kun je genieten van de gondels die door het grote kanaal varen.

Deze vier winkelcentra worden de mooiste ter wereld genoemd!

3. Mall of America, Bloomington (VS)De Mall of America is het grootste overdekte shopping en entertainment center van Amerika en ligt in Bloomington op slechts vijf kilometer van het vliegveld. In dit winkelcentrum vind je honderden winkels en alle grote (Amerikaanse) warenhuizen. Denk aan Macy’s, Sears en Nordstrom. In dit geval is het dus letterlijk shop till you drop.

4. West Edmonton Mall, Edmonton (Canada)West Edmonton Mall was tot 2004 de grootste in zijn soort in de wereld. Wat vind je er dan allemaal? Nou naast een fantastische fantastisch foodcourt, maar liefst 800 winkels. Er is voor ieder wat wils: van designer boutiques (Burberry, Versace, Prada) tot de Levi's store, H&M en Zara. O ja, klaar met winkelen? Dan vind je er ook nog een attractiepark, waterpark of de bioscoop.

Deze vier winkelcentra worden de mooiste ter wereld genoemd!