Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De beste bestemmingen in Spanje voor een vakantie buiten het hoogseizoen

Op vakantie naar Spanje buiten het hoogseizoen? Hier moet je zijn.

spanje

Heet heter heetst! De hittegolven van de afgelopen jaren in Zuid-Europa hebben ervoor gezorgd dat reizigers in de zomer liever koelere bestemmingen opzoeken. Terwijl Spanje jarenlang dé zomerbestemming bij uitstek was, lijkt het erop dat de recordhoge temperaturen reizigers afschrikken in plaats van aantrekken. Als je tegenwoordig naar Spanje reist, doe je dat best tijdens het schouder- of tussenseizoen.

Daarom heeft VakantiehuizenSpanje onderzocht welke Spaanse bestemmingen het beste zijn om te bezoeken tijdens het koelere tussenseizoen. Daarvoor werden de gemiddelde dagtemperaturen, het UV-gehalte en het ongemak dat je kunt ondervinden van de vochtigheid geanalyseerd. Lees verder en kom te weten welke Spaanse steden de beste bestemmingen zijn voor het tussenseizoen!

Valencia, Castellon & Huelva: de beste bestemmingen voor maart, april, mei en juni

Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is de beste bestemming als het gaat om reizen in het begin van het schouderseizoen. De stad ligt op het Iberisch schiereiland en heeft een lang stuk strand om vakantiegangers te verleiden, samen met een mooi cultureel aanbod, een lekkere gastronomie en een bruisend nachtleven. Aan het begin van het schouderseizoen kun je warme temperaturen verwachten van tussen de 19 en 26 graden. Het UV-gehalte is echter vrij hoog, wat betekent dat het belangrijk is om zonnebrandcrème te gebruiken, met een piek van 'zeer hoog' in juni.

Valencia © Jonny James via Unsplash

Iets verderop aan de kust, en op de tweede plaats voor reizen in het schouderseizoen, vind je Castellon de la Plana. De middeleeuwse stad heeft prachtige kerken, sierlijke huizen, aangelegde tuinen en vele pleinen om te verkennen. Het heeft een breder temperatuurbereik in het voor- en naseizoen, van ongeveer 18 graden in april tot een aangename 27 graden in juni, hoewel je een licht ongemak kunt gaan voelen door de vochtigheid naarmate de zomer dichterbij komt.

De top drie wordt afgesloten door de Andalusische havenstad Huelva, die dicht bij de Portugese grens ligt. Hier geniet je van mooie natuurgebieden zoals de Sierra Morena en het Parque Doñana, en de stad zit ook vol geschiedenis en charme. Huelva biedt de schoonheid van Spanje zonder de hordes toeristen. En wat betreft de temperaturen aan het begin van het schouderseizoen: die variëren van 21 graden in april tot 28 graden in juni.

Castellon & Can Picafort: de beste bestemmingen voor september en oktober

Zin om na te zomeren in Spanje? Dan is Castellon de la Plana de beste bestemming! Het is ook de enige bestemming die in de top drie staat voor beide schouderseizoenen. In september en oktober kunnen reizigers nog steeds rekenen op aangename temperaturen van 28 graden overdag. De UV-waarde schommelt tussen 'hoog' aan het begin en 'matig' aan het einde van het seizoen en de luchtvochtigheid is nooit meer dan een licht ongemak.

Can Picafort, een vakantieoord aan de noordkust van Mallorca, staat op de tweede plaats. De stad ligt aan de baai van Alcudia en biedt zon, plezier en een zomerse sfeer, zelfs in het tussenseizoen. De temperaturen liggen in september rond de 27 graden, hoewel het in oktober daalt tot 22 graden.

Can Picafort © Holidu

Op de derde plaats staan negen bestemmingen op een gedeelde positie: Alcudia, Cala d'Or, Cambrils, Magaluf, Palma de Mallorca, Pollença, Salou, Santa Ponça en Tarragona. Alle bestemmingen liggen op de Balearen (Mallorca) en in Catalonië. De temperaturen zullen overdag niet lager zijn dan 22 graden en de luchtvochtigheid zal niet of nauwelijks merkbaar zijn.

Lifestyle
  • Holidu
  • Tom Pomodore - Unsplash