Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Leontine Ruiters blikt terug op eerste vakantie zonder Marco: 'Bijzondere week'

'Voor het eerst een vakantie met gezin in een andere vorm'

leontine

In de YouTube-serie Open Kaart sprak Leontine Ruiters onlangs voor het eerst openhartig over haar scheiding van Marco Borsato. Op Instagram deelt de presentatrice nu opnieuw een update over haar nieuwe gezinsleven. Ze is met de kinderen voor het eerst zonder Marco op vakantie geweest.

Gezin in een andere vorm

"Marco is een hele grote liefde van me geweest", zei Leontine onlangs in gesprek met Robbert Rodenburg. Toch strandde haar huwelijk met hem na 22 jaar. "Ik was heel verdrietig na onze scheiding, wij alle twee. Er was nog steeds heel veel liefde, er is nog steeds heel veel liefde." Toch leek scheiden de juiste beslissing. "Ik moest echt voor mezelf kiezen."

Pas twee jaar later merkte Leontine echt wat de scheiding met haar had gedaan. "Ik heb me de eerste twee jaar na de scheiding heel fijn gevoeld en ik stond heel erg achter m’n keuze. En dat doe ik nog", vertelde ze in Open Kaart. "Alleen het echte verwerken en het echte besef dat je geen gezin meer bent, of in ieder geval in een andere vorm een gezin bent, dat hakt er op een gegeven moment heel erg in."

Vakantie met de kinderen

Afgelopen week had Leontine opnieuw het besef dat haar gezin een andere vorm heeft gekregen. Ze was voor het eerst met de kinderen, maar zonder Marco op vakantie naar Ibiza. Op Instagram deelt de presentatrice een aantal gezellige kiekjes van het tripje.

"Wat was dit een bijzondere week, een week vol emoties voor ons allemaal", schrijft Leontine bij de foto's. Hoewel ze het best lastig vond om voor het eerst zonder Marco weg te gaan, heeft ze onwijs genoten met de kinderen. "Voor het eerst een vakantie met gezin in een andere vorm. Quality time met z’n vieren waarin we stil mochten staan bij gemis en daarnaast ook konden genieten van het nú! Mooie, nieuwe, onvergetelijke herinneringen zijn gemaakt."

Personality
  • Libelle, Open Kaart
  • NL Beeld, Instagram @leontineborsato