Dé 5 levenslessen van wijze 50+ vrouwen tijdens de Nouveau Matinee

vlnr: Prinses Laurentien, Presentatrice Liesbeth Staats, Hoofdredacteur Nouveau Claudia Straatmans, Barbara van Beukering, Ans Markus en Sacha de Boer

We zinderen nog na van al die positieve energie tijdens het de eerste Nouveau Matinee op 14 juni. Wát een leuke vrouwen, zowel op het podium als in de zaal. Sprekers als Barbara van Beukering, Sacha de Boer, Hedy d'Ancona, Tommy Wieringa en Prinses Laurentien lieten ons geïnspireerd achter. Déze vijf levenslessen nemen we mee!

Barbara van Beukering trapte af met een lezing over 'ouder worden'. Voor haar boek 'Kruip nooit achter een geranium' interviewde ze 50+ vrouwen van Neelie Kroes tot Sonja Barend en Hedy d'Ancona.

1. Kruip nooit achter een geranium

Barbara wees ons op de generatie van haar oma's. Die niet de kans kregen te studeren of te vertrekken uit een ongelukkig huwelijk.

Barbara van Beukering: “Wat ik heb geleerd van rolmodellen ouder dan 70: Heb een doel, blijf jezelf door ontwikkelen, en kruip nooit, maar dan ook nóóit achter een geranium.” 

2. Blijf verontwaardigd

Hedy d'Ancona nam tijdens de Nouveau Matinee deel aan de paneldiscussie met presentatrice Liesbeth Staats, Barbara van Beukering en kunstenares Ans Markus.

Dé 5 levenslessen van wijze 50+ vrouwen tijdens de Nouveau Matinee

Hedy d'Ancona's boodschap: "Hoe oud je ook bent, blíjf verontwaardigd" Een wijze les van een vrouw die zich zo sterk heeft gemaakt voor vrouwenrechten. 

3. Maak van iets negatiefs, iets positiefs

Tijdens diezelfde paneldiscussie vertelde kunstenares Ans Markus bijzonder openhartig over haar eerste huwelijk. Ze was getrouwd met een agressieve man die haar continu vertelde dat ze niet mooi (te grote neus, te grote handen) en niet goed genoeg was.

Eenmaal uit dat huwelijk ging ze schilderen. De windsels die haar zo bekend hebben gemaakt, stonden symbool voor het willen verstoppen, of je niet willen laten zien.

Dé 5 levenslessen van wijze 50+ vrouwen tijdens de Nouveau Matinee

Eigenlijk een heel verdrietig gegeven. Maar wel de schilderijen die haar zo bekend hebben gemaakt. Haar onzekerheid werd haar kracht, vertelde Markus.

4. Vertrouw op je intuïtie

Fotograaf Sacha de Boer gooide een aantal jaar geleden het roer om. Ze hing het mantelpakje en de bijbehorende hoge hakken aan de wilgen en nam afscheid van een succesvolle carrière als nieuwslezeres om een oude droom na te jagen: fotograaf worden.

In 7 stappen nam Sacha haar publiek mee langs de uitdagingen en onzekerheden, maar ook de beloningen van zo'n stap.

Ze haalde Steve Jobs presentatie 'Connecting the dots' aan. Uiteindelijk, als alle punten verbonden zijn, of dat nou nu is, of over 10 jaar, wordt het grotere geheel duidelijk. Daarom is het belangrijk om op je gevoel te vertrouwen. Je krijgt misschien niet meteen resultaat, maar op de lange termijn wel.

5. Luister naar het kind in jezelf en maak je sterk voor vrouwelijke waarden

Prinses Laurentien bracht voor haar boek 'Nog lang en gelukkig' kinderen en managers met elkaar in contact. De wijsheid en directheid van de kids, bleek van grote waarde te zijn voor managers van grote bedrijven.

Dé 5 levenslessen van wijze 50+ vrouwen tijdens de Nouveau Matinee

De kern van haar boodschap is dat we met z'n allen ergens uit balans zijn geraakt. En dat de sleutel tot balans ligt in de vrouwelijke waarden. Daar pleit ze dus ook voor. Vertrouw daarop en maak je daar sterk voor: “Ik wil de maatschappij graag verrijken, verbinden en inspireren."

De Nouveau Matinee: volgend jaar weer!

De Nouveau Matinee op 14 juni was een drukbezochte middag vol levenslessen & vrouwenwijsheden. Stijl, substantie en spirit vierden hoogtij in het smaakvolle Concertgebouw Amsterdam.

Inspirerende sprekers als prinses Laurentien, Hedy d’Ancona en Sacha de Boer reikten de groter groeiende 50+ doelgroep een kompas aan om haar leven nog beter op koers te krijgen.

Volgend jaar is er weer een Nouveau Matinee. Graag tot dan!

Op de foto: vlnr: Prinses Laurentien, Presentatrice Liesbeth Staats, Hoofdredacteur Nouveau Claudia Straatmans, Barbara van Beukering, Ans Markus en Sacha de Boer

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in