Opera Live: een avond met Faust

Opera Live: een avond met Faust

De duivel, de liefde en Gretchen – ze komen allemaal voorbij.

NTR Opera Live biedt – als het kan live – complete opera's uit de grote (inter)nationale operahuizen, gemengd met actualiteiten, achtergronden en opinies en veel muziek, zowel historische opnamen als de nieuwste releases.

Vandaag staat er op NPO Radio 4 tussen 19:00 en 23:00 een Faust-avond gepland met zangers en musici van de Studio van De Nationale Opera, die onder leiding staat van Rosemary Joshua. Faust is de titel van het belangrijkste werk van de Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe (1749–1832. 

Opera Live: een avond met Faust

Jonge zangers en pianisten voeren een programma uit met liederen rond het Faust-thema. Deze liederen vertellen samen het verhaal van het eerste deel van Faust. 'We volgen het verbond van de geleerde Faust met de duivel Mephistopheles, de verjonging van Faust en het ongelukkige liefdesverhaal van Faust en Gretchen,' aldus presentator Hein van Eekert.

Jouman Fattal en Frederik Bergman spelen ter aanvulling een aantal scènes uit het stuk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in