Fleishman Is In Trouble: serie over de vrouwelijke midlifecrisis

Fleishman Is In Trouble
© .

Menopauze? Laten we het eens over de vrouwelijke midlifecrisis hebben!

Bij het woord 'midlifecrisis' denk je vermoedelijk het eerst aan een man die zich iets te jeugdig kleedt, een motor koopt of zijn hart en zijn verstand aan een jonge scharrel verliest teneinde de middelbare leeftijd nog even niet onder ogen te hoeven zien.

Fleishman Is In Trouble
© .

Vrouwen hebben natuurlijk ook te maken met zo'n midlife-kantelpunt, alleen wordt dat vaak ondergesneeuwd door alle ellende rond de menopauze. Daarom is Fleishman Is In Trouble (Disney+) zo'n verfrissende serie.

Fleishman Is In Trouble
© .

Het verhaal draait in eerste instantie om net gescheiden arts Toby Fleischman (Jesse Eisenberg) die tot zijn eigen verbazing veel sjans heeft als het aankomt op online daten in New York.

Fleishman Is In Trouble
© .

Zijn vrolijke leven als vrij man komt echter al snel knarsend tot stilstand door de verdwijning van zijn ex-vrouw Rachel (Claire Danes), met wie hij twee kinderen heeft. Rachel laat die abrupt bij hem achter en verdwijnt van de radar. 

Rachel is een ambitieuze, egoïstische dame volgens Toby, maar al snel blijken de zaken heel anders te liggen, met dank aan jeugdvriendin Libby (Lizzy Caplan) en haar voice-over.

Fleishman Is In Trouble
© .

De focus verschuift dan naar Rachel en Libby en hun woede/onmacht/vertwijfeling/verdriet over wie ze als vrouwen van middelbare leeftijd zijn geworden in een wereld die door mannen wordt bepaald. Must-see kijktip voor wie zelf de kansloze combinatie van ambitie, moederschap en alles zo goed mogelijk willen doen kent.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in