Eerste beelden Susan Sarandon en Jessica Lange in nostalgische nieuwe serie ‘Feud’

Eerste beelden Susan Sarandon en Jessica Lange in nostalgische nieuwe serie ‘Feud’

Het oude Hollywood en de rivaliteit tussen twee grootheden uit de filmwereld staan centraal in één van de meest langverwachte nieuwe series van het jaar: Feud: Bette and Joan. Tijdens de Super Bowl afgelopen weekend verschenen de eerste beelden van de productie, die doen vermoeden dat ons iets briljants te wachten staat.

Nostalgisch spektakelDe serie, die gebaseerd is op de realiteit, speelt zich af in de jaren zestig en draait om de eeuwig durende vete tussen actrices Joan Crawford en Bette Davis. De twee rivalen worden gespeeld door niemand minder dan Jessica Lange (Tootsie) en Susan Sarandon (Thelma & Louise), die samen zullen zorgen voor nostalgisch spektakel van het hoogste niveau. 

Net als in de filmIn de eerste twee korte, maar veelbelovende clipjes zien we onder meer hoe Davis Crawford een harde schop geeft tijdens de opnames van de film Whatever Happened to Baby Jane (1962), maar zegt dat ze haar “nauwelijks aanraakte”. Dit incident zou daadwerkelijk hebben plaatsgevonden op de set en Crawford zou er zelfs meerdere hechtingen aan over hebben gehouden. 

Grote namenDe rest van de cast zijn ook zeker niet de minsten. Onder anderen Catherine Zeta-Jones komt voorbij in de rol van actrice Olivia de Havilland. Daarnaast maken Alfred Molina, Stanley Tucci, Sarah Paulson en Kathy Bates eveneens deel uit van het ensemble. 

Feud: Bette and Joan beleeft haar premiere op 5 maart op de Amerikaanse zender FX Networks. Of en wanneer de serie in ons land te zien zal zijn, is nog niet bekend.